Search

Iščekivana komedija \"Narodni heroj Ljiljan Vidić\" stiže u hrvatska kina

Iščekivana komedija "Narodni heroj Ljiljan Vidić" stiže u hrvatska kina

Gdje si bio 45-te?


Image: PR

Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije, "Narodni heroj Ljiljan Vidić" redatelja Ivana-Gorana Viteza, stiže u kina 31. prosinca 2015.

"Narodni heroj Ljiljan Vidić" prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehaovskom talent showu "Čimbenik X": pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Iščekivana komedija "Narodni heroj Ljiljan Vidić" stiže u hrvatska kina (фото 1)
Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča "Narodnog heroja Ljiljana Vidića" govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac – i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića.

Iščekivana komedija "Narodni heroj Ljiljan Vidić" stiže u hrvatska kina (фото 2)
U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.


Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak, te producent filma Ivan Maloča.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više