Search

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa

Tekst: BURO.


Romantične komedije nam uvijek dobro dođu na kraju napornog dana ili tjedna, zar ne? Potpuno opuštanje, predvidljive priče, onaj mali pogled kroz ružičaste naočale koji nam je svima ponekad potreban, izvjesnost da će se sve na kraju dobro završiti (po mogućnosti na nekom gateu aerodroma i uz aplauz okupljenih neznanca).

Priče koja vam danas izdvajamo - i preporučujemo ne samo za vikend već i za svaki dan (ponoviti po potrebi) - zabavit će vas i relaksirati, a volimo ih i zato što su pioniri svog žanra u LGBTQ+ areni, happy Pride Month!

"s ljubavlju, SIMON"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 1)

Film je zasnovan na knjizi "Simon protiv zavjere homo sapiensa“ (Simon vs. the Homo Sapiens Agenda) koja se fokusira na homoseksualnu tinejdžersku romansu šesnaestogodišnjeg Simona Spiera koji svoju seksualnu orijentaciju skriva od obitelji, prijatelja i svih kolega iz razreda. Međutim, kada se ta tajna otkrije, on se mora suočiti sa svima i pomiriti se sa svojim identitetom.

"THE HALF OF IT"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 2)

Stidljiva djevojka Ellie živi u zabačenom gradiću sa svojim ocem i trči na sve strane kako bi stigla napraviti sve domaće zadaće drugih učenika. Sve se mijenja kada joj dopadljivi Paul plati da napiše pismo njegovoj simpatiji Aster. Ellie nije očekivala da će njih dvoje postati prijatelji, a još manje da će se i ona zaljubiti u njegovu simpatiju.

"HAPPIEST SEASON"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 3)

Uvijek je pravo vrijeme za božićne filmove, oni su stanje svijesti, a ne (samo) sezone. U ovom Hulu originalu Abbi i Harper su sretan lezbijski par na ivici prosidbe – to jest, sve dok Harper ne pozove Abbi za praznike u kuću svojih roditelja i otkrije joj da još uvijek nije rekla roditeljima za njihovu vezu.

"PHILLIP MORRIS, volim te!"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 4)

Zvijezde ovog filma zasnovanog na stvarnom paru su Jim Carrey i Ewan McGregor. Steven Russell (Jim Carrey) postaje policajac, ženi se i zasniva obitelj, ali nakon saobraćajne nesreće obećava da će biti vjeran sebi. Javno se izjašnjava kao gej, seli se na Floridu i nakon ilegalnog načina života odlazi u zatvor gdje upoznaje Phillipa.

"DJECA SU DOBRO"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 5)

Istospolni bračni par Nic i Jules imaju savršenu obitelj s dvije kćerke Joni i Laser koje su začete umjetnom oplodnjom, od istog donatora. One jednog dana odluče da žele upoznati svog oca i uvedu ga u svoju ne-baš-tradicionalnu obitelj.

"THE THING ABOUT HARRY"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 6)

Film prati Sama, gej mladića koji se poveže sa svojim nekadašnjim nasilnikom iz srednje škole. Dva nekadašnja neprijatelja prisiljeni su zajedno krenuti na put povodom proslave zaruka zajedničkih prijatelja na Dan zaljubljenih, a na tom putu se zaljubljuju.

"THE FEELS"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 7)

Andi i Lu su uzbuđene oko proslave svog vjenčanja i organizacije zajedničkog putovanja s prijateljicama po dolini vinograda Napa. Već prve noći stvari kreću po zlu kada jedna od budućih mladenki prizna da nikada nije doživjela orgazam.

"Jenny's Wedding"

Izdvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom Mjeseca Ponosa (фото 8)

Jennyni roditelji i sestre pokušavaju joj namjestiti date s muškarcima svaki put kada ih ona posjeti. Ono što ne znaju je činjenica da je ona već pronašla ljubav svog života, svoju "cimericu" Kitty, koju je upoznala još prije pet godina. Jedino što Jenny želi je udati se za svoju djevojku i zasnovati obitelj.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više