Search

Iznimno uspješna godina za Dalibora Matanića

Iznimno uspješna godina za Dalibora Matanića

Na poslovnom i privatnom planu


Image: Kinorama,
HAVC

"U nekom trenutku se sve posloži u životu i to je divno"

Uzbuđenje zbog velikog uspjeha u Cannesu za hrvatski film, usudimo se reći i najvećeg u posljednjih dvadesetak godina, ne jenjava. Matanićev film "Zvizdan" izborio je nagradu žirija u pratećem programu Izvjestan pogled, bitnoj sekciji najvećeg svjetskog filmskog festivala. Osim redatelju Daliboru Mataniću, ova je nagrada donijela i novi život cjelokupnoj hrvatskoj kinematografiji koja će ovime učvrstiti svoju vidljivost na svjetskoj sceni. Hrvatski redatelj je s ekipom svog filma "Zvizdan" već prilikom premijere dobio ovacije na festivalu u Cannesu, upoznao zvijezde Isabellu Rossellini i Isabelle Huppert, večerao u restoranu pored Eve Longorije i iskusio glamur Azurne obale, a poslije festivala sa suprugom Helenom planira putovanje u Provansu. Sve su ovo razlozi za proglasiti jednu uspješnu i dinamičnu godinu koju je i sam Dalibor opisao kao godinu iz snova. Osim iznimnog poslovnog uspjeha tu je i sreća u privatnom životu jer, osim što se ove godine oženio glumicom Helenom Minić, Dalibor će po prvi puta postati otac.

"U nekom trenutku se sve posloži u životu i to je divno", rekao je za Gloriju uspješni redatelj koji će uskoro postati otac djevojčice. Naglasio je kako mu je jako važno što je njegova supruga s njim u Cannesu dok proživljava i doživljava svoj najveći trijumf.

Iznimno uspješna godina za Dalibora Matanića (фото 1)

"Ona je dobri duh ovog filma, sa mnom je prošla kroz cijeli proces, od priprema preko snimanja do projekcije u Cannesu, i zato sam htio da ovdje bude uz mene", rekao je Dalibor te dodao da bi nakon Cannesa voljeli ostati malo u Provansi. "Malo bismo putovali, malo se odmarali, a ritam ćemo prilagoditi Heleni", rekao je brižni suprug i budući otac.

Iznimno uspješna godina za Dalibora Matanića (фото 2)
Cijeli razgovor s Daliborom Matanićem te priču i pregršt fotografija kako je tekla kanska avantura filmske ekipe "Zvizdana" možete pronaći u novoj Gloriji koja je u prodaji od 21. svibnja. Ekskluzivne fotografije pogledajte na www.gloria.hr

Iznimno uspješna godina za Dalibora Matanića (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više