Search

Jessica Biel i Clive Owen u filmu koji se snima prema scenariju Tene Štivičić

Jessica Biel i Clive Owen u filmu koji se snima prema scenariju Tene Štivičić

"Nevidljivi" (Invisible)


Image: Buro arhiva,
screenshot

Snimanje filma bi trebalo započeti u listopadu u Londonu, a režirat će ga Danis Tanović, nagrađivani bosanskohercegovački redatelj

Filmska ekranizacija drame "Nevidljivi" (Invisible) novi je projekt cijenjene hrvatske dramaturginje Tene Štivičić. Zanimljivo je kako će u filmu uloge ostvariti slavne holivudske zvijezde kao što su Jessica Biel i Clive Owen, dok bi snimanje filma, kojeg će režirati bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović, trebalo započeti u listopadu u Londonu. Inače, radnja filma bavi se sretnim parom koji, usprkos gotovo savršenim životima, shvate da žele puno više od samog života. Osim njih, priča prati još nekoliko persona, a u jednom trenutku se ovi potpuno različiti životi isprepletu u zajedničkoj priči.

Spomenimo kako Tena Štivičić već dugi niz godina živi u Londonu i djeluje na engleskom jeziku. Osim što joj se drame izvode na kazališnim daskama West Enda, Tena je ujedno i dobitnica prestižne nagrade za dramatičarke u New Yorku za dramu "3 zime", koja je od 2014. godine igrala u londonskom National Theatreu, a koja je nedavno praizvedbu imala i u zagrebačkom HNK-u. Drama "Invisible" također je svoju praizvedbu imala u Londonu 2011. godine. Istoimenu nezavisnu filmsku verziju će producirati i financirati Good Films dok će na Filmskom festivalu u Cannesu biti u potrazi za dodatnim financijerima i koprodukcijama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više