Search

Jeste li za dozu filmskih klasika?

Jeste li za dozu filmskih klasika?

Što nas sve očekuje?

Urednik: E.G.


Image: PR

Legendarno kino "Kinoteka" 22. travnja ponovno otvara svoja vrata, a posjetitelje očekuje bogat program ispunjen filmskim klasicima

Zagreb će od ove subote postati bogatiji za još jedno zanimljivo kino. Legendarno kino Kinoteka u Kordunskoj 1 ponovno kreće s radom te, uz besplatan cjelodnevni program, započinje novo poglavlje. Niz bezvremenskih filmskih klasika najavit će programsku orijentaciju kina, a bogat popratni program i nastupi sastava Jazz Me Do, Soundtrack Ensemble i Tango Appassionato osigurat će dobru zabavu za Zagrepčane svih generacija. Program započinje u 11 sati projekcijom kratkometražnog animiranog filma "Surogat" Dušana Vukotića, Oscarom nagrađenog remek-djela koje je proizašlo iz Zagrebačke škole animiranog filma. Jednostavna priča iz pera Rudolfa Sremeca o čudnom trokutastom debeljku koji dođe na plažu, i sve što mu treba jednostavno napuše, jednako je aktualna danas, kao i prije 56 godina kad je nastala.

Jeste li za dozu filmskih klasika? (фото 1)

Nakon Surogata, djeca (i odrasla djeca) moći će uz pomoć dobre stare filmske čarolije i velikog platna zaplivati u rijeci čokolade uz nezaboravni obiteljski mjuzikl i slatku dječju fantaziju Willy Wonka i tvornica čokolade (1971.) u režiji Mela Stuarta i s Geneom Wilderom u ulozi ekscentričnog čoko- magnata. Proljetno popodne u terminu od 17 sati rezervirano je za bezvremensku filmsku romansu koju su, osim izvrsne priče i snažne ljubavne kemije između Ricka (Humphrey Bogart) i Ilse (Ingrid Bergman), proslavili slavni citati poput "This is the beginning of a beautiful friendship" i "We'll always have Paris". Riječ je o jednom od najpoznatijih filmova zlatne ere Hollywooda, Casablanci (1942.) Michaela Curtiza koji je prestižne Akademijine zlatne kipiće osvojio u kategorijama najboljeg filma, režije i scenarija. Uz ove, očekuje vas još mnoštvo zanimljivih naslova, a više informacija možete doznati ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više