Search

Još jedan hrvatski film koji jedva čekamo pogledati: \"Mali\" od idućeg tjedna u kinima

Još jedan hrvatski film koji jedva čekamo pogledati: "Mali" od idućeg tjedna u kinima

Pobjednik Pule redatelja Antonija Nuića stiže u kina 14. veljače

Tekst: BURO.


Image: PR

Film "Mali" je kriminalistička drama prožeta crnim humorom u kojoj otac nakon četverogodišnjeg boravka u zatvoru čini sve kako bi zadržao skrbništvo nad svojim sinom. Franjo je diler kojem umire supruga, a njezini roditelji žele ga prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, voli njegove nekonvencionalne odgojne metode i želi živjeti s njim. Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji. Za četrdeseti rođendan Franjo dobiva dva poklona koji su rješenje svih njegovih problema.Još jedan hrvatski film koji jedva čekamo pogledati: "Mali" od idućeg tjedna u kinima (фото 1)

Film je svojevrsni nastavak trećeg dijela kultnog omnibusa "Seks, piće i krvoproliće" (2004.) o četiri strastvena navijača Dinama koje glume Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš (rekreiraju uloge iz Nuićeve akademijske vježbe pod nazivom "Vratite im Dinamo" u kojoj im je zabranjen pristup stadionu pa omiljeni klub gledaju od kuće). Nakon petnaest godina nisu nigdje blizu stadiona, život ih tuče kako stigne, a nova snaga je Franjin sin Mali kojeg glumi izvrsni Vito Dijak. Mali ih promatra cijeli život i ne kani činiti njihove greške.Još jedan hrvatski film koji jedva čekamo pogledati: "Mali" od idućeg tjedna u kinima (фото 2)

Film "Mali" je u srpnju prošle godine trijumfirao na 65. izdanju Pulskog filmskog festivala osvojivši Veliku zlatnu arenu za najbolji film, Oktavijana - nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara te Zlatnu arenu za specijalne efekte. Nakon nacionalne premijere na Pulskom filmskom festivalu, međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu Sarajevo Film Festivala, a od 14. veljače kreće u redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske.Još jedan hrvatski film koji jedva čekamo pogledati: "Mali" od idućeg tjedna u kinima (фото 3)

Redatelj Antonio Nuić domaćoj je publici poznat po prethodnim cjelovečernjim ostvarenjima, filmovima "Sve džaba" (2006.), "Kenjac" (2009.) i "Život je truba"(2015.) koji su prikazivani i nagrađivani na mnogim međunarodnim festivalima.Uloge u filmu tumače Franjo Dijak, Vito Dijak, Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić i Ksenija Marinković. Kostimografkinja filma je Morana Starčević, Nedjeljko Mikac autor je scenografije, a skladatelj je Hrvoje Štefotić. Montažu potpisuje Marin Juranić, a za fotografiju zaslužan je Radislav Jovanov Gonzo. Producenti filma su Boris T. Matić i Lana Matić, a redatelj i scenarist filma je Antonio Nuić. "Mali" je nastao u produkciji Propeler Filma i u koprodukciji s Alka Filmom.Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), a hrvatski distributer je 2i Film. U nastavku pogledajte trailer za film "Mali".

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više