Search

Konačno nam stiže dugoiščekivani Marasovićev film "Goran"

Film koji mnogi nazivaju hrvatskim Fargom


Image: Dubravka Kurobasa

Film koji dokazuje da ponekad dobre vijesti ne donose ništa dobra u kino dvorane stiže 22. prosinca

Od redatelja Nevija Marasovića dolazi nezaboravna psihološka drama "Goran" čija se radnja odvija u snježnoj idili Gorskog kotara. Najiščekivaniji hrvatski film 2017. godine priča je o životu i posljedicama koje naši postupci mogu imati. Scenarij za ovu psihološku dramu potpisuje talentirani norveški scenarist i književnik Gjermund Gisvold, koji je s redateljem stvorio jedinstvenu radnju, gdje snijegom zameten Gorski kotar ima presudnu važnost za radnju filma, kao i za sam razvoj karaktera likova. Film koji dokazuje da ponekad dobre vijesti ne donose ništa dobro, u produkciji Antitalenta i s prikazivanjem kreće diljem Hrvatske kreće 22. prosinca 2016. godine.

Konačno nam stiže dugoiščekivani Marasovićev film "Goran" (фото 1)Naizgled idilična atmosfera u Gorskom kotaru pretvara se u noćnu moru, a sedam života biva nepovratno uništeno. U ulogama se pojavljuju Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec i Filip Križan. Naslovnu, glavnu mušku ulogu glumi jedan od najtalentiranijih hrvatskih glumaca, Franjo Dijak koji je cijeli svoj život predodredio brzi za slijepu suprugu koju je utjelovila Nataša Janjić, kojoj je ovo bila najizazovnija filmska uloga u karijeri. U prvom dijelu filma, svaka akcija, reakcija i stav izneseni od strane likova zbunit će gledatelja i prouzročiti blagu neugodu. Priča je u početku namjerno građena tako. Potom se postepeno razvija u drugom dijelu filma, otkrivajući tajanstvenu zagonetku.

Konačno nam stiže dugoiščekivani Marasovićev film "Goran" (фото 2)

Nevio Marasović, s kojim smo nedavno imali intervju povodom "Gorana", jedan je od najcjenjenijih regionalnih redatelja mlađe generacije te je izjavio: "Dok sam pisao ovaj scenarij s Gjermundom Gisvoldom, imao sam jasnu viziju- želim napraviti čistokrvnu skandinavsku dramu koja će ujedno savršeno funkcionirati i kao hrvatski film s hrvatskim glumcima. Ukratko, udružili smo kreativne snage iz naših različitih podneblja i mentaliteta, izdvojili najbolje od oba svijeta kako bi dobili jedan novi, jedinstveni filmski svijet, u kojem ti elementi skladno nadopunjuju jedan drugog. I čvrsto vjerujem da smo u tome uspjeli, da smo uspjeli stvoriti hrvatski film sa snažnim dramaturškim skandinavskim pečatom.

Konačno nam stiže dugoiščekivani Marasovićev film "Goran" (фото 3)

Direktor fotografije, Damir Kudin, savršeno je u Gorskom kotaru dočarao ambijent ledene Skandinavije, za scenografiju su bili zaduženi Petra Poslek i Iva Rodić, kostimografkinja je bila Katja Šunjić Kudin, montažer Marko Ferković, za zvuk je bio odgovoran Damir Rončević, maska Sanja Hrstić Kuterovac dok glazbu potpisuju Alen i Nenad Sinkauz.

"Goran" je svoju svjetsku premijeru imao na Fantasia International Film festivalu u Montrealu, gdje je Franjo Dijak osvojio nagradu Cheval Noir za najboljeg glumca, u konkurenciji s Melom Gibsonom. Film koji mnogi nazivaju hrvatskim Fargom, u kojem je na jedinstven način spojena Skandinavija i Mediteran, zasigurno će oduševiti, ali i iznenaditi hrvatsku publiku zbog šokantnog raspleta. Više informacija o samom filmu i općenite možete doznati na službenoj Facebook stranici filma.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više