Search

Kratki film \"Da je kuća dobra i vuk bi je imao\" nagrađen u Londonu

Kratki film "Da je kuća dobra i vuk bi je imao" nagrađen u Londonu

Međunarodni festival kratkometražnog filma


Image: HAVC

Kratkometražni igrani film "Da je kuća dobra i vuk bi je imao" redateljice Hane Jušić osvojio je nagradu za najbolji međunarodni film na 13. izdanju Festivala kratkometražnog filma u Londonu

Film čiji scenarij i režiju potpisuje Hana Jušić bit će prikazan na ShortsTV, televizijskom kanalu posvećenom kratkometražnoj formi i dostupnom u milijunima kućanstava diljem SAD-a, Europe i Afrike. U kategoriji najboljeg međunarodnog kratkog filma bilo je nominirano osam naslova, a o najboljem je odlučivao žiri u sastavu Szymon Stemplewski, Avi Greval i Jennifer Reeder. Nagradu je u Londonu preuzela glumica Sanja Drakulić.

"Da je kuća dobra i vuk bi je imao" premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, a govori o Sandri, pretjerano osjetljivoj djevojci koja ponekad ne može razlučiti stvarnost od svojih neobičnih fantazija. Na rođendanskoj proslavi svoga muža prisiljena je provesti dan s njegovom obitelji, koja je ne prihvaća te pod njihovim okrutnim povećalom postepeno gubi doticaj sa stvarnošću.

Kratki film "Da je kuća dobra i vuk bi je imao" nagrađen u Londonu (фото 1)

Film je nastao u produkciji Akademije dramskih umjetnosti i HRT-a, producentice su Tina Tišljar i Tena Gojić, uloge nose Sanja Drakulić, Tibor Knežević, Marina Redžepović, Damir Poljičak, Blanka Bart-Hajoš i Mijo Pavelko, direktorica fotografije i scenografkinja je Jana Plećaš, montažu potpisuje Jan Klemsche, zvuk Borna Buljević i Martin Semenčić, a kostimografiju Katarina Pilić. Napomenimo i da je u natjecateljski program eksperimentalnih filmova festivala u Londonu bio uvršten film "When nothing never happens" samostalne autorice Leone Kadijević, prenosi HAVC.

Kratki film "Da je kuća dobra i vuk bi je imao" nagrađen u Londonu (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više