Search

Kultni horor \"Isijavanje\" dobit će svoj filmski nastavak

Kultni horor "Isijavanje" dobit će svoj filmski nastavak

Priča ide dalje...


Image: screenshot

Nastavak kultne knjige Stephena Kinga "Isijavanje" prema kojoj je Stanley Kubrick napravio jedno od svojih najprepoznatljivijih filmskih ostvarenja, zove se "Doctor Sleep", a Stephen ga je napisao čak 35 godina nakon originala

Roman Stephena Kinga "Doctor Sleep" iz 2013. godine uskoro će dobiti svoje filmsko uprizorenje, točnije adaptaciju s potpisom scenarista Akive Goldsmana, dobitnika nagrade Oscar za scenarij "A Beautiful Mind". Naime, radi se o bestselleru, svojevrsnom nastavku priče na kultni filmski horor "Isijavanje" iz 1980. godine. Klasik je to koji je snimljen prema istoimenom Kingovom romanu, kojeg je režirao legendarni Stanley Kubrick, dok glavne uloge tumače Jack Nicholson i Shelley Duvall te Danny Lloyd u ulozi njihova sina Dannyja Torrancea.

Kultni horor "Isijavanje" dobit će svoj filmski nastavak (фото 1)

Radnja spomenutog romana, prema kojem će se stvarati nastavak prati starijeg Dannyja, nakon što je preživio psihodeličnu traumu u izoliranom hotelu Overlook u Koloradu kamo je stigao sa svojom obitelji, majkom i ocem. Iako redatelj najavljenog nastavka još nije poznat, ono što jest, je da će King biti izvršni producent, koji navodno i nije baš bio oduševljen ovom idejom. Spomenimo kako su u pripremi još neke adaptacije temeljene upravo prema Kingovim djelima, kao što su su SF trileri, horori "Cell" i "The Dark Tower". 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više