Search

Larisa Lipovac Navojec: \"Moment rizika je nešto što me užasno veseli\"

Larisa Lipovac Navojec: "Moment rizika je nešto što me užasno veseli"

Kabaret debi zagrebačke koreografkinje

Tekst: D.M.


Plesna predstava Larise Lipovac Navojec inspirirana je ljepotom i senzualnošću žene, a poznata koreografkinja zasjala je u dosad neviđenoj ulozi. Kabaret Larise Lipovac Navojec, osmišljen u suradnji s Philips Lumeom, oduševio je brojne posjetitelje pričom i scenografijom inspiriranom ženskim pokretom i osjećajem slobode.

"Htjela sam prikazati sve što jesam. S obzirom na to da sam pohađala njujoršku školu koja kombinira razne plesne stilove poput jazza, suvremenog plesa, hortona i stepa, izvedbom u Jazz & Cabaret clubu Kontesa objedinila sam sve ove stvari, ne samo koreografijom već i uključivanjem plesačica raznih pozadina", objašnjava Lipovac Navojec.

Larisa Lipovac Navojec: "Moment rizika je nešto što me užasno veseli" (фото 1)

Lipovac Navojec mjuzikl Chicago poznaje izvana i iznutra pa su se cijelim programom provlačili aranžmani poznatih nam songova. Neki od njih, ne samo otplesani već i otpjevani. Karakteristično za kabaret, kostima i rekvizita nije nedostajalo - od zlatne draperije, preko trake za ritmičku gimnastiku do pernate boe.

"Dok sam trenirala ritmičku gimnastiku, bila sam u jugoslavenskoj reprezentaciji, a kasnije šesterostruki prvak Hrvatske i to je nešto što je došlo prije plesa. Kada sam upisala gimnaziju, prvi puta sam se susrela s plesom i to u školi Ana Maletić. Samo sam htjela dodatno trenirati, no onda sam se zaljubila u ples. U izvedbu sam tako uključila i taj dio svoje povijesti", kaže zagrebačka koreografkinja.

Larisa Lipovac Navojec: "Moment rizika je nešto što me užasno veseli" (фото 2)

Plesačica se nedavno našla i u ulozi modela ispred objektiva Viktora Drage.

"Modna je fotografija je vrlo zahtjevna. Prirodno je da volim fotografiju koja hvata pokret. Zaustavljanje pokreta u njegovoj najnapetijoj točki zahtjeva veliku samosvjesnotst. Koreografija ima svoj tok, a fotografija s druge strane hvata trenutak kulminacije", kaže Larisa dodajući kako se divi modelima kojima to uspijevaju bez ikakvog napora.

Larisa Lipovac Navojec: "Moment rizika je nešto što me užasno veseli" (фото 3)

S radom Larise Lipovac Navojec publika je itekako dobro upoznata, pa ne čudi da je talentirana koreografkinja i plesačica ušla u još jedan novi i uzbudljiv projekt, a u svoju izvedbu na zanimljiv i interaktivan način uključila je i publiku.

"Interakcija s publikom je moj rukopis. Kazalište se tek tu i tamo bavi interakcijom. Generalno se smatra da publika teško pristaje na interakciju. Razbijanje četvrtog zida je teško, no to je nešto što me oduvijek zanimalo pa sam tako naučila i kako to činiti. Kada ljudima priđeš s dobrom energijom - pridružit će ti se; kada osjete da mi zaista trebaju - pomažu mi. Svaka izvedba je drugačija i taj moment rizika je nešto što me užasno veseli", kaže plesačica.

Larisa Lipovac Navojec: "Moment rizika je nešto što me užasno veseli" (фото 4)

Leave a comment

više