Search

Margot Robbie ekskluzivno za BURO. o svojoj ulozi Harley Quinn i novom filmu “The Suicide Squad”

Tekst: BURO.


Nedavno je izašao jedan od najiščekivanijih blockbustera godine “The Suicide Squad" koji potpisuje James Gunn. Jedna od glavnih junakinja ove ekipe anti-heroja je i Harley Quinn. Margot Robbie, koja sada igra spomenutu ulogu i to ne po prvi put, ispričala je za BURO. nešto o svojoj junakinji, zašto je voli i kakva je njena najnovija uloga.


Zanimljivo je što je svaki režiser koji je radio film o Harley Quinn težio ka tome da predstavi neki drugi aspekt njene ličnosti. U prvom filmu “Suicide Squad”, David Eyre je veoma jasno uživao u istraživanju njene mračne, nekada i prilično ružne strane, i to je bilo nevjerojatno zabavno. Katie Yan u "Birds of Prey" ju je pokušala nekako smekšati. Harley je prilično luda u svim ovim filmovima, ali u novom filmu "Suicide Squad" bilo je izuzetno zanimljivo igrati ovaj lik, između ostalog i zato što je James Gunn veliki fan stripova. Bilo je nevjerojatno uzbudljivo diskutirati s njim o pričama koje prate svaki lik, tome kakvi su u originalu, kako se razvijaju. Uvjerena sam da će ljubitelji stripova biti veoma zadovoljni. Primijetila sam i to da je za Harley od početka mnogo bolje da radi u grupi. Čini mi se da je ostaviti je samu jednako okrutno kao ostaviti malo dijete samo na igralištu. Harleyjin lik se mnogo bolje otkriva u grupi s drugim junacima, nevezano od toga s kim interaktira i kako reagira.


O tome zašto publika toliko voli Harley

Margot Robbie ekskluzivno za BURO. o svojoj ulozi Harley Quinn i novom filmu “The Suicide Squad” (фото 1)

Vjerojatno iz istog razloga zašto je i ja volim. Obožavam je zato što mi nikada ne dosadi, apsolutno je nepredvidiva, ne poznaje granice, i uz to je izuzetno šarmantna. Budi osjećaj ljubavi čak i kada se nema što voljeti. Zato mi se oduvijek sviđala u stripovima… Harley je neka vrsta katalizatora kaosa, čak i ako nije u centru zbivanja.


O odnosu između nje i Džokera

Margot Robbie ekskluzivno za BURO. o svojoj ulozi Harley Quinn i novom filmu “The Suicide Squad” (фото 2)

Razmišljala sam dosta o tome kako se Harley ponaša u kontekstu njene veze s Džokerom. U filmu “Birds of Prey”, ona je tek prekinula s njim, i sve to je još uvijek utjecalo na njene odluke, mahom na one loše. U novom filmu "Suicide Squad" Harley je ostavila Džokera u prošlosti, i njihova veza više ne diktira što i kako treba raditi. Bilo je vrlo zanimljivo proučavati je u potpunosti izvan tog odnosa. Ona je stara Harley, s istim karakternim osobinama, ali minus Džokerov utjecaj. U “Birds of Prey”, ona je doslovno tek prekinula s njim i u stanju je: "Oh, tako sam sretna što se to dogodilo!" - dok njena faca govori: “Bože, uopće nisam sretna!” (smijeh). I čitavo vrijeme pokušava donositi samostalne odluke. U novom filmu, nije baš sasvim jasno koliko je vremena prošlo od njihovog preskida, ali je ona apsolutno oslobođena uspomena, i sasvim sama.


O suradnji s James Gunnom

Kada sam prvi put otišla kod njega u ured i vidjela storyboardove, bila sam oduševljena koliko je temeljito pristupio cijelom procesu. On planira sve do detalja, kako će ovaj ili onaj kostim izgledati, u kojem trenutku se koja scena treba snimiti. Sve je bilo nevjerojatno dobro promišljeno, i ostavilo je sjajan dojam na mene. Na snimanju James je organizirao i vodio zaista veliki tim. Čini mi se da je samo nekoliko režisera sposobno to napraviti. A istovremeno James je i izuzetno fina osoba.


O ljubavi prema stripovima

Iskreno, nikada nisam čitala stripove, i prvi put kada sam se uhvatila za neki bilo je kada sam dobila ulogu Harley Quinn. Zanimljivo je da kao mala uopće nisam bila fan DC comics i drugih univerzuma, i da je ljubav prema njima došla tek kada sam odrasla. S DC Comics sam se prvo upoznala kroz filmove Tima Burtona. Mislim da ovi stripovi imaju mnogo materijala zato što imaju mnogo različitih junaka, svaki je veoma specifičan, a uvijek postoji i pozadinska priča koja je obično veoma mračna. Za mene kao glumicu je to neprocjenjivo i sviđa mi se.


o njenim omiljenim mjestima u australiji

Margot Robbie ekskluzivno za BURO. o svojoj ulozi Harley Quinn i novom filmu “The Suicide Squad” (фото 3)

Nisam dugo otišla doma, ali svaki put kad se vratim u Australiju volim biti u kući moje mame. Volim posjetiti prijatelje, ali vjerojatno najviše od svega volim otići na Gold Coast.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više