Search

Matanićev \"Zvizdan\" oduševio publiku u Cannesu

Matanićev "Zvizdan" oduševio publiku u Cannesu

Službeni program Un Certain Regard


Image: Kinorama i HAVC press

Dugometražni igrani film "Zvizdan" scenarista i redatelja Dalibora Matanića premijerno je prikazan na 68. Filmskom festivalu u Cannesu, u službenom programu Un Certain Regard, gdje ga je publika ispratila gromoglasnim pljeskom

"Gdje god u svijetu živimo, život je prekratak da bismo ga potrošili na mržnju i netoleranciju. Ovo je naš način da se borimo za ljubav", poručio je Matanić pred projekciju.

"Zvizdan" se događa u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem te prati tri ljubavne priče o zabranjenoj ljubavi. Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, a uz njih u filmu glume i Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji su Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, a dizajner zvuka Julij Zornik. Producentica je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Petra Vidmar, Frenk Celarc, Nenad Dukić i Miroslav Mogorović.

Matanićev "Zvizdan" oduševio publiku u Cannesu (фото 1)

Matanićev "Zvizdan" oduševio publiku u Cannesu (фото 2)

"Zvizdan" je prvi hrvatski igrani dugometražni film uvršten u službeni program Cannesa od hrvatske neovisnosti naovamo. Žirijem programa Un Certain Regard ove godine predsjeda glumica i redateljica Isabella Rossellini, zajedno s redateljicom Haifom Al-Mansour, redateljicom i glumicom Nadineom Labaki, redateljem Panosom H. Koutrasom i glumcem Taharom Rahimom.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više