Search

Mnogi su Netflixovi filmovi i serijali nedostupni u Hrvatskoj, evo kako doći do njih

Mnogi su Netflixovi filmovi i serijali nedostupni u Hrvatskoj, evo kako doći do njih

Plus pet vrhunskih pomaknutih priča

Tekst: D.M.


Bilo da ste ekstrovert koji će svoju večer provesti ispred ekrana samo jer nitko nije dovoljno lud da bi izašao van dok su temperature ispodn nule ili, pak, introvert koji još od jutra razmišlja o filmovima koje će gledati poslije posla ušuškan u dekicu s omiljenim grickalicama, za vas smo se vratili u vrijeme i "iskopali" pet filmova s nezaboravnim ansamblima. Naime, Netflix je s početkom godine obnovio svoj filmski arhiv, a mi smo odabrali pomaknute uratke koje jednostavno ne smijete propustiti.

Ako neki od ovih filmova, ili bilo koji drugi, ne možete pronaći na Netflixu, savjetujemo vam da instalirate VPN softver. Naime, neke od filmova i serijala Netflix ne prikazuje u određenim zemljama, no prevariti ga se može sa skrivenom IP adresom. VPN softveri stvoreni su za skrivanje IP adrese u svrhu zaštite privatnih podataka, no kad provodite noći i noći gledajući serije, naletite i na pokoju rupu u zakonu.

Uhvati me ako možeš (2002.)

U jednom od najcjenjenijih filmova u režiji Stevena Spielberga, američki glumac Leonardo DiCaprio tumači Franka Abagnalea, legendarnog prevaranta koji je postao milijunaš zahvaljujući svojim zločinima. Njegovog supranika, agent FBI-ja koji mu pokušava ući u trag, utjelovio je Tom Hanks, a šarmantan scenarij Jeffa Nathansona ovo djelo čini filmom kojeg je lako gledati iznova i iznova.

Magnolija (1999.)

Jedan od obaveznih filmova za svakog filmofila je Paul Thomas Andersonova drama iz 1999. Studija likova istražuje međusobne zajedničke točke modernog života i grešaka u ljudskim odnosima. Osim što je redatelja potvrdila kao jednog od stupova filmske industrije, sadrži i neke od najboljih trenutaka u karijeri glumačkih velikana kao što su Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly, Jason Robards, Julianne Moore i Philip Baker Hall.

Mjesec (2009.)

Sam Rockwell je u posljednjih nekoliko godina prešao iz ladice podcijenjenog glumca u punokrvnog Oskarovca, međutim bez obzira što je ovaj film izašao u manje poznatoj fazi njegove karijere, ne nedostaje mu glumačke genijalnosti. Redatelj Duncan Jones priča priču o čovjeku koji radi samotni posao na mjesečevoj površini i saznaje zastrašujuću istinu o svom postojanju. Osim same priče, vrlo je ohrabrujuća informacija da je film snimljen uz vrlo malen budžet - time je dokazao kako znanstveno-fantastični komad ne mora biti i skup.

Strictly Ballroom (1992.)

Romantični ton filmova poput Moulin Rouge i Veliki Gatsby može se osjetiti u prvom djelu redatelja Baza Luhrmanna, prekrasnoj priči o obitelji plesača koji se natječu u plesnom natjecanju "Pan-Pacific Grand Prix Dancing Championship". Dopadljiv je i sladak, a sadrži i neke od najboljih plesnih scena iz kultnog filma Prljavi ples. Ovo je zapravo prvi dio poznate Trilogije crvene zavjese koja se nastavlja s uratkom Romeo i Julija, a završava hit filmom Moulin Rouge.

Talentirani gospodin Ripley (1999.)

Jedna od najboljih izvedbi Matta Damona u trileru starom više od 20 godina temelji se na istoimenom romanu Patricije Highsmith. Damon glumi Toma Ripleyja, šarmantnog mladića koji lukavo postaje dijelom života, a onda i prijateljem mladića po imenu Dickie Greenleaf (Jude Law), čiji identitet krade. Uz sjajne nastupe Damona, Lawa te sporednih glumaca Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett i Philipa Seymoura Hoffmana uz pozadinu pitoresknih europskih lokacija, ovo je film koji svakako trebate pogledati, ako (slučajno) još niste.

 

Leave a comment

više