Search

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič

Tekst: BURO.


Jučer je počelo zimsko računanje vremena i pravi je trenutak da se zavučemo ispod tople dekice i pustimo neke feel good filmove koje možemo gledati stotinu puta. Znamo da situacija u zemlji nije baš blistava i da su sve zabave otkazane, pa u skladu sa svime što nam se događa, kauč i filmovi se čine kao najbolji izbor za jesensku depresiju. Evo koje smo vam naslove izdvojili

“Mulan”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 1)

 


Za dobro raspoloženje možete pogledati bilo koji Disneyev film iako smo ovih dana najviše pod utjecajem novog filma Mulan. Hrabra, borbena i jako inspirativna priča za one dane kad se osjećamo izgubljeno. Nije da će crtani film riješiti problem, ali svakako će pomoći u podizanju atmosfere.

“Klub prvih supruga”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 2)

 

Već neko vrijeme se šuška o novoj verziji ovog klasika, ali ova legendarna trojka će zauvijek ostati zapamćena kao klub prvih supruga. Kada su ih muževi ostavili zbog mlađih žena, udružile su se i napravile svoj klub čiji moto glasi: “Don’t get mad. Get everything.” Zapišite to.

Gledajte ovdje.

“Tajni život waltera mittyja”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 3)

 

Ben Stiller tumači Waltera Mittyja, čovjeka koji je cijeli život proveo u komori za razvijanje fotografija i neprestano sanjario o nekom boljem i zabavnijem životu. Razvija negative u prestižnom magazinu „Life“ koji je pred gašenjem jer prelazi u digitalni format. Ostao je još samo jedan broj i nakon objave Walter više neće biti potreban, U drami i i oko zatvaranje zadnjeg broja Walter izgubi negativ fotografije koja je trebala krasiti naslovnicu te kreće u grozničavu potragu za njenim autorom. Ta potraga podrazumijeva neplaniran put po cijelom svijetu od Islanda do Afganistana.

Gledajte ovdje.

“Čarobnjak iz Oza”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 4)

 

Univerzalna priča o potrazi za ljubavlju i hrabrošću koja postaje simboličnija kako odrastamo. Uživajte u pjesmama, kostimima, bojama, a usput naučite i neku važnu životnu lekciju.

Gledajte ovdje.

“Koktel”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 5)

 

Ovo je vjerojatno najbolje izdanje Toma Cruisea, a taj šarm pomiješan s estetikom 80-ih je poslastica koja se mora obnoviti. Ako niste gledali “Koktel” ili ga niste gledali dugo, znate što vam je činiti. Radnja filma se događa u New Yorku i na Jamajci, a Cruiseov junak je povučeni tip koji ima svoj bar u kojem miksa najbolje koktele u gradu. U ovom filmu ima svega: pravog New Yorka 80-ih, egzotike Jamajke, šarenila 80-ih, koktela, seksa..

Gledajte ovdje.

“casablanca”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 6)

 

Što reći o filmu “Casablanca” a da već svi ne znamo? Romantično, dramatično, pametno i jako životno. Uvijek smo raspoloženi za kemiju na relaciji Bogart-Bergman!

Gledajte ovdje.

“Kako izgubiti frajera za 10 dana”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 7)

 

Ovaj film znamo napamet. Beskrajno zabavan i šarmantan i sigurno jedna od najboljih komedija. Ben, izvršni direktor marketinške firme se kladi sa šefom i garantira da može natjerati bilo koju djevojku da se zaljubi u njega u samo deset dana. Paralelno s tim, Andie je na sličnoj misiji, i radi na tekstu o tome kako djevojka može izgubiti frajera za deset dana.

Gledajte ovdje.

“Djevojka koju sam volio”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 8)

 

Poznatiji pod engleskim naslovom “The Way We Were”. Film je toliko popularan da se dobro sjećamo i njega i reference iz serije “Seks i grad”- Love your girl, Huble. Ovo je jedan od najromantičnijih filmova svih vremena. Turbulentna ljubavna priča o dvije potpuno različite osobe s različitim pogledima na svijet koje pokušavaju pronaći zajednički život.  Lekcija koju svi znamo: ljubav nije tako jednostavna kako se čini, a nekada nije ni dovoljna.

Gledajte ovdje.

“Opasne veze”

 

Movie Nights protiv jesenske depresije? Imamo opako dobar vodič (фото 9)

 

Pakleno zavodljivo i pametno razotkrivanje seksualne politike i pravila, uz puno intriga, laži, prevara, ali i nekih jakih osjećaja. Maestralni kostimi i još maestralnija glumačka postava koju čine Glenn Close, John Malkovich, Uma Thurman, Keanu Reeves i Michelle Pfeiffer.

Gledajte ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više