Search

Niz nagrada za hrvatske filmove u Beogradu

Niz nagrada za hrvatske filmove u Beogradu

"Goli", "Ljubavna odiseja", "Potrošene", "Rakijaški dnevnik"...

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Factum press

Na 62. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma (BFDKF) koji se održao od 23. do 29. ožujka, nagrađeno je više hrvatskih filmova, a među njima se ističe "Goli" Tihe K. Gudac koji je odnio najviše priznanja u regionalnoj selekciji

Kao najbolji dugometražni dokumentarni film u regionalnoj selekciji žiri je nagradio "Potrošene" Boruta Šeparovića, dok je redateljica Tiha K. Gudac nagrađena za režiju filma "Goli", koji je ujedno dobio i nagradu publike. Nagrade su otišle i Tatjani Božić i Aleksanderu Goekjianu za scenarij "Ljubavne odiseje", "Naslovnici" Silvane Menđušić i "Rakijaškom dnevniku" Damira Čučića za montažu, "Autofocusu" Borisa Poljaka i "Rakijaškom dnevniku" za fotografiju, dok je Nenad Puhovski nagrađen za produkciju filmova "Goli", "Prolaz za Stellu" i "Ljubavna odiseja". Goran Štrbac je nagrađen za muziku u filmu "Rakijaški dnevnik", dok je nagradu za dizajn zvuka dobio Tomislav Babić za film "Amnezijak na plaži".

Niz nagrada za hrvatske filmove u Beogradu (фото 1)

U kategoriji kratkog metra nagrađeni su i igrani film "Šetač" Filipa Mojzeša, animirani "Levitacija" Marka Meštrovića te eksperimentalni "Amnezijak na plaži" Dalibora Barića. Posebno priznanje za produkciju dobili su Vera Robić Škarica i Hrvatski filmski savez.

U sklopu 62. izdanja Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u natjecateljskoj regionalnoj konkurenciji prikazano je 20 hrvatskih filmova, dok ih je još sedam prikazano u revijalnim i popratnim programima. Ukupno je na festivalu prikazano oko 150 filmova, od kojih se 96 natjecalo za nagrade iz ukupnog fonda od oko 50.000 eura.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više