Search

Nova predstava na rasporedu Zagrebačkog kazališta mladih

Nova predstava na rasporedu Zagrebačkog kazališta mladih

Premijerna izvedba predstave "Priroda i društvo"


Image: PR

O tajnoj vezi žutog tiska, W. A. Mozarta, selfie stickova i parafiskalnih nameta, glumci progovaraju u imaginarnoj TV emisiji "Priroda i društvo"

Predstava Priroda i društvo autora Maje Sviben, Vedrana Peternela i Nore Krstulović, u režiji Nore Krstulović, nastala u koprodukciji ZKM-a, kolektiva SKROZ i HDS ZAMP-a, premijerno će biti izvedena u subotu, 5. ožujka, u dvorani Polanec Zagrebačkog kazališta mladih. Kako izgleda "uvod u kapitalizam za početnike", materija kojom najbolje ne vladaju ni neki domaći kandidati za ministre te je li mu mjesto u školskom programu? Tema je to ambicioznog i ne samo kazališnog projekta namijenjenog tinejdžerima, što ga je osmislio kolektiv SKROZ.

O tajnoj vezi žutog tiska, W. A. Mozarta, selfie stickova i parafiskalnih nameta, progovaraju u imaginarnoj TV emisiji Priroda i društvo, koja će kapitalizam raščlanjivati na primjeru autorskog prava u doba digitalne ekonomije. Kako postati poznat i zašto ne, na svakoj će izvedbi osobno pojasniti po jedna stvarna domaća autorska zvijezda, a da sve prođe u revijalnom tonu pobrinut će se svirkom uživo kućni bend predstave.

Nova predstava na rasporedu Zagrebačkog kazališta mladih (фото 1)
Da je mladić po imenu Wolfgang Amadeus Mozart u svoje vrijeme poželio čuti najveće domaće i inozemne glazbene hitove mogao bi birati isključivo između nabavljanja ulaznice za koncerte ili nabavke nota, ne bi li si rečene hitove odsvirao – sam. Što je napredak tehnologije s vremenom donio autorima, a što konzumentima njihovih djela i kako su se kroz povijest mijenjala prava jednih i obveze drugih, a kako s njima stojimo danas? Kako koncepte odnosno pojmove intelektualnog vlasništva i autorskog prava objasniti mladoj publici i navesti je da počne promišljati o prihvatljivim modelima njihove zaštite?

To su neka od pitanja na koja će pokušati odgovoriti predstava Priroda i društvo, namijenjena višim razredima osnovne i prvim razredima srednje škole, a u kojoj se autorskim tim kolektiva SKROZ bavi i poviješću autorskog prava i svim za njega vezanim nedoumicama u vremenu interneta i mobilnih tehnologija. Više informacija o ulaznicama potražite ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više