Search

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama

Tekst: BURO.


Sasvim je jasno da vam se srpanj vjerojatno nikako ne uklapa u ideju sjedenja kod kuće i gledanja serije. Takve vrste zabave su nekako rezervirane za zimski i jesenji period kad jedino što želimo je da zima prođe i što prije dođe ljeto. A kada ono konačno stigne, želimo ga provesti vani, u prirodi, s društvom, s partnerom, na bazenu, na tulumima. Međutim, što ako bismo vam rekli da se na ekranima u srpnju pojavljuju neki ozbiljno dobri naslovi? A i da su paklena vikend popodneva kada termometar gazi četrdeset stupnjeva zapravo savršena da ih provedete s posudom svježe narezane lubenice i pod klimom? Ostavit ćemo vam nekoliko sjajnih i novih naslova koji ovog mjeseca stižu na platforme, pa sami odlučite.

“Summer of soul”

Premijera: 2. srpanj

Platforma: HULU

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 1)

Ahmir “Questlove” Thompson predstavlja moćan dokumentarac koji ima snagu vratiti nas pola stoljeća unazad. Dijelom glazbeni film, dijelom povijesni, bavi se legendarnim događajem koji slavi crnačku kulturu i zajednicu, modu i muziku. Tijekom šest tjedana u ljeto 1969. godine južno od Woodstocka, Harlem Cultural Festival se održao u Mount Morris parku (sada Marcus Garvey Park). Cijela manifestacija je bila zabilježena, ali snimke nikada nisu prikazivane i bile su u priličnoj mjeri i zaboravljene. Do sad. “Summer of soul” osvjetljava važnost zajednice, i svjedoči o iscjeljujućoj snazi koju muzika može imati u vrijeme nemira, što vrijedi i za prošlost i za sadašnjost. Film uključuje mnogo nikada viđenih snimaka, između ostalog nastupe Stevie Wondera, Nine Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Mahalia Jackson, B.B. King, The 5th Dimension i drugih.

“We the people”

Premijera: 4. srpanj

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 2)

Janelle Monáe, H.E.R., Adam Lambert, Brandi Carlile i ostali umjetnici našli su se u zajedničkoj misiji objašnjavanja građanskih prava. U animiranoj seriji koja pomalo podsjeća na druge omiljene Netflixove naslove ovog tipa kao “Have a good trip” ili serijal o meditaciji, poznata ekipa govori o tome što su osnovna građanska prava, oko čega nema kompromisa, kako izgleda dobro uređena država i sistem. U skladu s temom, a i činjenicom da su se prebacili u producentske vode, seriju potpisuju Barack i Michelle Obama.

“Gunpowder milkshake”

Premijera: 14. srpanj

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 3)

Netflix je ovaj film nazvao "majkom svih akcijskih filmova" i potpuno nam je jasno i zašto. Ne viđamo često akcijske filmove u kojima su u glavnim ulogama samo junakinje (ali ne samo što se nadamo da će toga biti sve više i više, nego što smo gotovo i uvjereni da je tako!) i ovaj film je totalno osveženje. Tri generacije žena ustaju protiv nepravde koja im je načinjena i suprotstavljaju se ljudima koji pokušavaju uzeti im sve što imaju. Preambiciozna i glupa ideja za one koji se susretnu s ove tri super žene.

“Young Royals”

Premijera: 1. srpanj

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 4)

“Young Royals” je najnovija serija koja nas transportira u svijet utjecajnih i bezobrazno bogatih. Priča prati princa Wilhelma u njegovom pokušaju da se prilagodi novoj prestižnoj privatnoj školi u koju kreće, Hillerska. Uz puno slobode, nova iskustva i nove prijatelje, ima mogućnost otkriti tko je on zapravo i što stvarno želi, kakav život, i počinje maštati o budućnosti koja je ispunjena slobodom i bezuvjetnom ljubavlju, a ne službenim dužnostima i dogovorima, i morat će izabrati da li se planira vratiti u stari svijet obaveza i dužnosti, ili zakoračiti na novi na kojem ga možda zaista čeka prava ljubav.

“The last letter from your lover”

Premijera: 23. srpanj

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 5)

Ova romantična drama zasnovana je na romanu JoJo Moyes i prati dvije priče smještene u sadašnjost i prošlost koje se isprepliću. U jednoj je Ellie Haworth (Felicity Jones) kao ambiciozna novinarka koja otkriva hrpu ljubavnih pisama iz 1965. godine i postaje odlučna u tome da razotkrije misteriju tajne afere koja se odvijala iza tih pisama. S druge strane, ono što otkriva je priča između Jennifer Stirling (Shailene Woodley), koja je žena bogatog industrijalca, i Anthony O'Hare (Callum Turner), financijskog novinara koji se bavio njime i njegovim poslom. Otkrivajući ljubavnu priču i zabranjenu aferu iz prošlosti, počinje se odmotavati i njena priča s posvećenim i zabavnim arhivarom (Nabhaan Rizwan), koji joj pomaže da pronađe još pisama. Ljubavna drama koja se gleda u jednom dahu!

“Legenda o podzemlju”

Premijera: Već se prikazuje

Platorma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 6)

Nažalost nije nikakva nepoznanica da je u mnogim državama LGBTQ+ zajednica još uvijek na udaru diskriminacije i predrasuda, a posljedično ranjiva grupa za maltretiranje. Dokumentarac HBO, „Legenda o podzemlju“ donosi upravo priču o jednoj zajednici koja živi i bori se za svoja prava u teškim uvjetima, i u suštini je bolan i dirljiv podsjetnik na borbu protiv brutalne diskriminacije u Nigeriji, iz ugla nekoliko karizmatičnih mladih ljudi koji se bore za slobodu govora. Uz pomoć društvenih medija, poznatih ličnosti i kreativnog izražavanja, oni pokreću kulturološku debatu koja dovodi u pitanje ideale o rodnom konformizmu i ljudskim pravima u Nigeriji.

“Bijeli lotos”

Premijera: 12. srpanj

Platforma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 7)

Ako vam treba komedija, ali s malo zaoštrenijom satirom, nova HBO serija je pravi izbor, a i dolazi u idealno vrijeme, taman kada su nam svima misli zaista na odmorima, plažama i morima. “Bijeli lotos” je u svojoj suštini društvena satira u ekskluzivnom hotelu na Havajima, i prati sedmodnevni odmor raznih hotelskih gostiju, dok se opuštaju i podmlađuju u ovom raju i podsjeća nas da odlazak na putovanje ne mora baš uvijek značizi i odmor. Duhovito, ali i veoma veoma pametno.

“The Water Man”

Premijera: 9. srpanj

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 8)

Jedan od najljepših obiteljskih filmova koje je moguće dodati na listu i koji prati malog Gunnera (kojeg igra fantastični Lonnie Chavis) koji se uputio u potragu i zadatak da spasi svoju bolesnu majku. Gunner je u misiji da pronađe mitsko biće za koje se vjeruje da krije tajnu besmrtnosti, Vodeni čovjek. Nakon što mu se u putovanju pridružuje i misteriozna djevojka Jo, njih dvoje zajedno putuju u daleku Wild Horse šumu. Što dublje zalaze u šumu to postaje čudnije i opasnije, ali i zabavnije nama s ove strane ekrana, a “The Water Man” čini naslovom u rangu mnoge druge fantazije koje i te kako volimo, od filma “Panov labirint” do legendarnog “Gospodara prstenova”.

 “Dobro došli u Utmark”

Premijera: 22. srpanj

Platfroma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo u srpnju gledati na streaming platformama (фото 9)

U udaljenom kutku nordijskog sjevera svatko svakoga zna. Ovakva premisa bi bila ista sve da je priča smještena u praktično bilo koji mali grad jer je dinamika u svima ista, ali pored toga ovaj norveški gradić nešto čini sasvim posebnim. Splet nevjerojatnih ličnosti. Kada optimistična nova nastavnica stigne u Utmark, ona shvaća da je nešto ovdje pomalo off, jer kako se čini, jedina stvarno zrela osoba u ovom gradu je 12-godišnja djevojčica, a da su svi ostali onako pomalo na svoju ruku. Korumpirani šerif, pastir alkoholičar, svećenik koji mrzi Boga, makro koji je u žalosti. Svako je pronašao svoje mjesto u Utmarku, i ruku na srce učinio ga prilično neobičnim mjestom za život.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više