Search

Novi filmovi zbog kojih se jako veselimo proljeću

Novi filmovi zbog kojih se jako veselimo proljeću

Od drame, preko SF-a i akcije


Image: screenshot

Malo smo istražili i doznali koje ćemo sve to filmove konačno moći pogledati kroz period nadolazećeg proljeća. Evo što smo vam sve izdvojili...

Sve bitne dodjele filmskih nagrada sada su iza nas i možemo se fokusirati na noviji period ostvarenja i potencijalnih filmskih uspješnica. Proljeće nam tako donosi niz projekata čije smo faze razvoja na Büro 24/7 pratili kroz teasere i trailere, suradnje, formiranja glumačkih postava i slično, a neki od njih s proljećem stižu u kino dvorane, pa ćemo ih konačno moći i pogledati. S obzirom na općenito šarolik i raznovrstan filmski program koji nas očekuje u narednim mjesecima, mi smo odabrali top 9 filmova kojima se nekako najviše veselimo, a o kojima je točno riječ, doznajte u nastavku…

 

"Ja, Daniel Blake" (I, Daniel Blake)
Daniel Blake ima 59 godina i većinu svog poštenog života proveo je u Newcastleu radeći kao stolar. Nakon što doživi srčani udar i umalo padne sa skele, prvi put u životu treba pomoć države. “Čekajući Godota” u jednom birokratskom uredu, upoznaje samohranu majku Katie i njezino dvoje djece Daisy i Dylana, koje je spasio od zaštitara koji ih je, jer su samo nekoliko minuta zakasnili na termin, nasilno želio izbaciti. Daniel i Katiena mala obitelj će se sprijateljiti, pomagati si da prežive, ali će se naći uhvaćeni u bodljikavoj žici birokracije koja odobrava socijalnu pomoć u Velikoj Britaniji. Uloge tumače:  Dave Johns, Hayley Squires, Briana Shann, a redatelj je Ken Loach .

"Kapetan fantastični" (Captain Fantastic)
Jedna neobična obitelj, sa šestero djece i osebujnim ocem, živi duboko u američkoj šumi, daleko od svih okova moderne civilizacije. Djevojčice i dječaci odgajani su u posve posebnom duhu i skladu s prirodom. No, kada ih iznenada zadesi tragedija i ostanu bez voljene majke, moraju se spustiti u normalan svijet koji ne poznaju pa počinju pravi problemi… Glume Viggo Mortensen, Frank Langella, George MacKay, Samantha Isler, Nicholas Hamilton, Shree Crooks, a redatelj je Matt Ross.

"Kong: Otok lubanja" (Kong: Skull Island)
Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom otoku u Tihom oceanu koji je lijep, ali i opasan. Ne znaju da su ušli u prostor mitskog Konga. Film je sniman na tri kontinenta preko šest mjeseci, počevši od mjesta Oahu na Havajima, gdje je snimanje započelo u listopadu 2015. godine, zatim na australskom Gold Coastu i na kraju u Vijetnamu. U glavnim ulogama su Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman i John C. Reilly. Redatelj je Jordan Vogt-Roberts.

"Šutanja" (Silence)
Riječ je o adaptaciji romana Shusaku Endoa, o Jezuitima koji su u 17. stoljeću riskirali život da donesu kršćanstvo u Japan. Putujući u Japan, dva se svećenika suočavaju s nasiljem i progonima, da bi došli do svog mentora i propagirali kršćanstvo. Glume Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, a redatelj je jedan jedini Martin Scorsese.

"Ljepotica i zvijer" (Beauty and the Beast)
Priča i likovi koje publika poznaje i voli oživljavaju u ovoj spektakularnoj igranoj adaptaciji, Disneyjevog animiranog klasika koji postaje zadivljujuć filmski događaj. Ljepotica  i zvijer fantastično je putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem te uviđa plemenito srce i istinskog princa koji se kriju iza strašnog izgleda Zvijeri. Redatelj je Bill Condon, a uloge tumače Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline i Josh Gad.

"Trag života" (Life)
Priča ovog znanstveno-fantastičnog trilera vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj postaji, koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati… Uloge tumače Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, a redatelj je Daniel Espinosa.

"Duh u oklopu"  (Ghost in the Shell)
Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi, zamijenivši tako neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. No, mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja „duha“ tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Major koja vodi elitnu postrojbu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. Njihov zadatak je zaustaviti ih te će se morati suočiti s neprijateljem čiji je jedini cilj uništiti napredak tehnologije Hanka Robotic’s-a. Uloge tumače Scarlett Johansson, Michael Wincott, Pilou Asbak, a režiju potpisuje Rupert Sanders.

"Kralj Arthur: Legenda o maču" (King Arthur: Legend of the Sword)
Kada Arthurov otac bude ubijen, Vortigern, Arthurov stric, preuzme njegovu krunu. Izgubivši nasljeđe, Arthur se nađe u mračnim ulicama grada. Ali, kada izvuče mač iz kamena, njegov se život u potpunosti promijeni te je prisiljen saznati istinu o svome porijeklu… sviđalo se to njemu ili ne. Glume Charlie Hunnam, Annabelle Wallis, Jude Law, a redatelj je Guy Ritchie.

"Alien: Savez" (Alien: Covenant)
Posada broda Covenant, na putu je prema drugoj strani galaksije gdje otkrivaju ono za što misle da je nepoznati raj, ali je to zapravo mračan i opasan svijet. Međutim, kada otkriju mračnu tajnu koju skriva nepoznati svijet, morat će isplanirati put za bijeg. U glavnim ulogama ćemo gledati Michaela Fassbendera, Katherine Waterston, Jamesa Franca, a redatelj je jedan jedini i neponovljivi Ridley Scott.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više