Search

Novi Grand Prix za film \"Zvizdan\" u Francuskoj

Novi Grand Prix za film "Zvizdan" u Francuskoj

33. izdanje festivala filma i kulture Arte Mare

Image: Facebook,
PR

Nakon što je proteklog tjedna osvojio glavnu nagradu na međunarodnom festivalu War on Screen u Châlons-en-Champagne, "Zvizdan" je opet nagrađen u Francuskoj i to Grand Prix nagradom festivala Arte Mare na Korzici

Trideset i treće izdanje festivala filma i kulture Arte Mare održavalo se od 5. do 10. listopada u gradu Bastia u Francuskoj. Pored "Zvizdana", koji je predstavila glavna glumica Tihana Lazović, u konkurenciji su se natjecali i filmovi iz Francuske, Italije, Tunisa, Palestine, Egipta i Rumunjske.
Grand Prix Arte Mare trinaesta je nagrada koju je dosad osvojio "Zvizdan". A pored najnovijeg priznanja, "Zvizdan" se i dalje aktivno i uspješno predstavlja na festivalima diljem svijeta. Proteklog tjedna održana je američka premijera filma i to u sklopu utjecajnog Međunarodnog festivala u Hamptonsu, dok je tijekom vikenda film predstavljen publici u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Bogoti u Kolumbiji. Narednih dana pak slijede projekcije i predstavljanje "Zvizdana" na Festivalu novog filma u Kanadi, Oaxaca FilmFestu u Meksiku te na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi u Poljskoj.

Novi Grand Prix za film "Zvizdan" u Francuskoj (фото 1)
U isto vrijeme, domaća publika i dalje prati "Zvizdan" u domaćim kinima – u prva dva tjedna prikazivanja, film je pogledalo 27 304 posjetitelja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više