Search

Obožavate dobar makeover? Svakako pogledajte ove filmove!

Obožavate dobar makeover? Svakako pogledajte ove filmove!

Uvijek uzbudljivi za gledanje!

Tekst: F.Š.


Image: IMDB

Svijet Hollywooda oduvijek je bio poznat po glamuru, sjaju i njegovanju estetike lijepog. Ovoj uzbudljivoj zabavnoj industriji nije strano ni pružanje dobre fizičke transformacije, a vjerojatno bi lagali kada bi rekli da je ne uživamo gledati. Klasičnu priču o ružnom pačetu koje se pretvara u elegantnog labuda uvijek je zanimljivo pogledati, a u nastavku donosimo koji su to filmovi koji su se sa svojim ikoničnim makeoverima zauvijek urezali u naše sjećanje.

Clueless (1995)

Jedno od osnovnih životnih uzbuđenja glavne junakinje ovog filma Cher Horowitz koju tumači glumica Alicia Silverstone, svakako je pružanje dobrog makeovera. Kako je rekla njezina najbolja prijateljica u filmu, Dionne (Stacey Dash), "to joj daje osjećaj kontrole u svijetu punom kaosa". Glavna zvijezda njezina makeovera bila je grunge djevojka Tai  koju je utjelovila preminula glumica Brittany Murphy, a koja je uvijek bila odjevena u vrećastu sportsku odjeću kojoj je Cher odlučila stati u kraj. Nakon što je Cher završila s njezinom fizičkom transformacijom, Tai se pretvorila u pravu ljepoticu i tako postala jedna od najpopularnijih djevojaka u školi.

The Devil Wears Prada (2006)

Glumica Anne Hathaway tumači Andy Sachs koja započinje karijeru u visoko etabliranom modnom časopisu. Glavna urednica časopisa Miranda Priestly koju tumači Meryl Streep nije impresionirana njezinim modnim izričajem, pa se Andy transformira u pravu fashion divu koja je svojim odjevnim kombinacijama počela oduševljavati sve prisutne.

Grease (1978)

Jedan od najpopularnijih mjuzikala današnjice pružio nam je i jednu od najboljih fizičkih transformacija u pop kulturi. Glumica Olivia Newton-John tumačila je školarku Sandy čije su se odjevne kombinacije sastojale od komada poput pastelnih pencil suknji i lepršavih košulja dugih rukava. Njezin nježni, romantični stil naposljetku se transformirao u onaj eklektični kojim su prevladavale crne kožne tajice i topovi u pravom rock ruhu.

The Makeover (2013)

Za razliku od prethodnih filmova, zvijezda fizičke transformacije u ovom filmu bio je muškarac. Naime, Hannah Higgins koju tumači glumica Julia Stiles, ambiciozna je profesorica s harvardskom diplomom koja pokušava preobraziti majstora piva Elliota Doolittlea (David Walton) u uglađenog predsjedničkog kandidata koji je sušta suprotnost svemu onome što on je.

Miss Congeniality (2000)

Popularna glumica Sandra Bullock tumači FBI agenticu Gracie Hart koja odlazi na tajni zadatak kako bi uhvatila serijskog ubojicu. Gracie prolazi kroz potpunu fizičku transformaciju kako bi se uklopila među kandidatkinjama na izboru ljepote. Organizatori izbora nisu oduševljeni idejom da će jedna pomalo muškobanjasta FBI agentica nastupiti na izboru ljepote, no nakon niza beauty tretmana, Gracie se iz "ružnog" pačeta pretvori u pravog labuda.

The Princess Diaries (2001)

The Princess Diaries film je o običnoj djevojci koja preko noći postaje princeza. Mia Thermopolis koju utjelovljuje glumica Anne Hathaway oduvijek je bila autsajderica koja se nikada nije uklapala sa svojim vršnjacima, a kada jednog dana sazna da je postala kraljevna zemlje zvane Genovia, iz korijena mijenja svoje dosadašnje navike, kao i fizički izgled.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više