Search

Odlična najavna špica 25. Animafesta Zagreb

Odlična najavna špica 25. Animafesta Zagreb

S potpisom talentirane Petre Zlonoge

Ovogodišnju festivalsku ilustraciju i špicu Animafesta Zagreb potpisuje hrvatska animatorica, dizajnerica i ilustratorica Petra Zlonoga, dok je za vizualni identitet ponovno zaslužan tim iz Kune zlatice

Petra Zlonoga (1982.) diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. godine. Pažnju scene privukla je već svojim studentskim radovima: bili su to filmovi "Daniil Ivanoviču, oženi me" (2007.), "Gregor" (2010.), "Lisica" (2010.) i "Daniil Ivanoviču, slobodan si" (2011.). Njezin prvi profesionalni film, "Glad" iz 2014. prikazan je na brojnim važnim svjetskim festivalima animiranog filma kao što su Međunarodni festival animiranog filma u Ottawi, Međunarodni filmski festival animiranog filma u Londonu ili festival Tricky Women u Beču.

Animafest Zagreb osnovan je 1972. godine, što ga čini drugim najstarijim europskim filmskim festivalom u potpunosti posvećenim animaciji. Već četiri desetljeća slovi za jednu od vodećih svjetskih manifestacija animiranog filma, a njegovo 25. izdanje, koje će se održati od 9. do 14. lipnja 2015., prvi put spaja kratkometražno i dugometražno izdanje i predstavlja animirane filmove svih dužina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više