Search

Ogrestin film \"S one strane\" oduševio publiku Berlinalea

Ogrestin film "S one strane" oduševio publiku Berlinalea

Svjetska premijera u Berlinu

Urednik: Tina Kovačiček


Sinoć je u sklopu službenog programa Panorama na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu održana svjetska premijera dugometražnog igranog filma "S one strane" u režiji Zrinka Ogreste

Kratak uvodni govor održao je programer sekcije Panorama Wieland Speck, a publika u CinemaxXu velikim je pljeskom ispratila ekipu filma koji je u Berlinu nakon svečane projekcije predstavio redatelj.  Uz njega na premijeri bili su glumci Ksenija Marinković, Lazar Ristovski i Tihana Lazović, direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar. Reakcije publike najbolje opisuje dugi razgovor koji je uslijedio nakon projekcije, a ekipa je mahom uz postavljena pitanja dobivala i komplimente.

"Hvala vam što ste nam dopustili da svoj film predstavimo na ovom velikom i važnom festivalu. Ovo je moj sedmi film, ali prvi koji sam radio u koprodukciji s dvije zemlje; Hrvatskom i Srbijom. Svi vjerojatno znate da su te dvije zemlje ratovale, a moj se film bavi problemom s kojim se susreću obje strane. 'S one strane' zida, ulice ili uma. Ovo je film koji se gleda srcem i tako ga treba doživjeti. Da samo racionaliziramo, umjetnost ne bi postojala", istaknuo je Ogresta nakon projekcije u Berlinu.

Ogrestin film "S one strane" oduševio publiku Berlinalea (фото 1)

"S one strane" napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Hrvatska premijera očekuje se 6. ožujka u splitskom kinu Karaman, u sklopu Ženijalnog vikenda, a dva dana kasnije film će u kinu Europa premijerno moći vidjeti i zagrebačka publika.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više