Search

Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac

Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac

Tekst: BURO.


Novi film Wesa Andersona, priča o ubojstvu Maurizia Guccija i druga sezona crne komedije o Katarini Velikoj - da, pričamo o ostvarenjima koja će premijeru imati do kraja prosinca, a u kojima je rad kostimografa jednako važan koliko i režija.


"the french dispatch"

od 2. prosinca


Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac (фото 1)

Steve Zissou iz filma "Panika pod morem", genijalni Mr. Fox u samtenom odijelu, Margot Tenenbaum ili Susie Bishop - likovi iz filmova koje potpisuje Wes Anderson su bez ikakvog pretjerivanja postali stilske ikone. Apsolutno ne sumnjamo da slična sudbina čeka i urednike i novinare magazina "The French Dispatch" iz istoimenog filma koji je ove godine otvorio festival u Cannesu. Glumačka ekipa je doslovno nevjerojatna, tu su Bill Murray kao glavni urednik, Elisabeth Moss kao izvršna urednica, Owen Wilson piše članke o putovanjima, Jason Schwartzman je karikaturista, Jeffrey Wright piše kritike o restoranima, Frances McDormand je dopisnica koja izvještava o studentskim protestima u Parizu 1968. Kostime potpisuje briljantna Milena Canonero koja je redovni Andersonov suradnik. Mini zanimljivost: film je sniman u Francuskoj na lokaciji poznatoj po proizvodnji tradicionalnih papuča podstavljenih krznom, a kada su to otkrili Anderson i Canonero su te papuče ubacili u kostime za film.


"house of gucci"

od 25. studenog


Realno, najveća modna filmska premijera ove jeseni (a vjerojatno i godine) je film "House of Gucci" koji potpisuje Ridley Scott, a koji se zasniva na istoimenoj knjizi koju je napisala Sara Gay Forden. Radnja filma bavi se ubojstvom Maurizija Guccija 1995. i događajima koji su mu prethodili. Kao što znamo u ulozi Gucci nasljednika našao se Adam Driver, a u ulozi njegove žene Patrizije, koja je kasnije osuđena za ubojstvo, Lady Gaga. Kostime za film kurirala je Janty Yates, dugogodišnja Scottova suradnica koje je za film "Gladijator" osvojila i Oskara. Ona je imala pristup Gucci arhivi u Firenci ali jasno je da glavnu junakinju nije obukla u brend od glave do pete, već se poslužila i nekim drugim legendarnim komadima epohe kao što su Burberry baloner, Dior naočale za skijanje, Max Mara i Azzedine Alaia haljine. Po traileru se čini i da je dio inspiracije pronašla u raskošnim bundama i nakitu kakav je nosila Alexis u kultnoj seriji "Dinastija".

Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac (фото 2)

"THE harder They FALL"

od 3. studenog


Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac (фото 3)

Radnja novog Netflix ostvarenja smještena je na Divlji zapad krajem 19. stoljeća, a glavne uloge povjerene su glumcima afro-američkog porijekla, a među njima su Jonathan Majors, Regina King i Idris Elba. Jay-Z je jedan od producenata, a kostime potpisuje Antoinetta Messam. Ona je glavnu junakinju odjenula u kaput nalik jahaćim kaputima viktorijanskog doba ali napravljen od jeansa, čizme brenda Golden Goose i bluzu s potpisom Ralph Lauren. Sve je zatim usklađeno i prepravljeno uz pomoć konzultanata za oružje i krojača kako bi Regina mogla bez problema jahati i potezati revolver. Nekoliko pončo ogrtača u westernu nose Balmain potpis, a taj brend je napravio i cijelu kolekciju inspiriranu filmom koja će biti dostupna na platformi Farfetch.


"the great" (druga sezona)

od 20. studenog


Satirična serija o Katarini Velikoj ne pretendira i ne tvrdi da ima dokumentarnu vrijednost. Povijest u ovom ostvarenju nije visoko na listi prioriteta pa tako i sama Katarina preuzima vlast od svog muža ne tijekom dva desetljeća već u roku od nekoliko mjeseci. Dizajnerica kostima Emma Fryer ovu promjenu popratila je drastičnim promjenama u njenom načinu odijevanja jer "što je ona moćnija, moćnija je i njena odjeća" (iz tog razloga je na kraju prve sezone dok je u tijeku vojni udar, Katarina odjevena u ciklama haljinu). Što se tiče Petra III, Emma je dio inspiracije pronašla u Versace stilu pa tako ruski car nosi animal printove, krzno i kožne hlače i ne odvaja se od bisera svoje majke. U novoj sezoni gledat ćemo i Gillian Anderson koja će igrati Katarininu majku, Johannu Elizabeth Holstein-Gottorp.

Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac (фото 4)

"SPENcER"

od 16. prosinca


Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za studeni i prosinac (фото 5)

Ova priča u režiji sjajnog Čileanca Pabla Larraína i, kako već i vrapci na grani znaju, s Kristen Stewart u glavnoj ulozi, bavi se prijelomnim trenutkom u životu princeze s početka devedesetih kada je odlučila promijeniti svoj život. Radnja filma smještena je u svega nekoliko dana pri kraju 1991. godine tijekom božićnih praznika, kada je princeza Diana počela suočavati se sa svojom odlukom da se razvede od princa Charlesa. Film daje uvid u ekstravagantan život na imanju Sandringham i savršeno dočarava emocije Lady Di uslijed borbe s glasinama o aferama dok je izbjegavala nemilosrdne paparace.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više