Search

Ovo su tri najgledanija hrvatska filma u 2014.

Ovo su tri najgledanija hrvatska filma u 2014.

'Ljubav ili smrt', 'Majstori' i 'Broj 55'

BURO.

Dvanaest plodnih i živih mjeseci bilježi i hrvatska kinematografija, a Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) nedavno je objavio i službene podatke o najgledanijim domaćim filmovima

Zaključno s 15. prosinca 2014. godine hrvatski filmovi prodali su 99. 636 ulaznica. Do sad najgledaniji film godine, još uvijek u kinodistribuciji, treći je nastavak priče o dječaku Koku, Ljubav ili smrt u režiji Daniela Kušana, produkciji Kinorame i distribuciji 2i Filma sa 36. 738 tisuća gledatelja. Na drugo mjesto sa 23. 378 gledatelja smjestio se film Majstori u režiji Dalibora Matanića, a treći je Broj 55 u režiji Kristijana Milića, koji je još uvijek pred kino-publikom, do navedenog datuma ga je pogledalo 14. 136 gledatelja.

Koku je, čini se, i dalje nogomet najvažnija stvar na svijetu, a nadolazeći susret zloglasnih 'Gusara' i Kokove ekipe 'Zeleni Vrh' centralni događaj sezone. Zlatko i dalje svaki trenutak provodi čitajući knjige i prigovara Koku da je nezreo. Da dokaže suprotno, Koko mu priča o svojoj nesretnoj ljubavi prema zagonetnoj djevojci, tajnovitoj i čarobnoj poput junakinja Zlatkovih romana...

Keka je virtuozna domaćica koja pati zbog letargije u koju je ušao njen brak s Bajom, zabrinutim željezničarom. Da bi sve bilo gore, Keki se mahnito udvara Ilija, majstor za popravke koji svojom nespretnošću izaziva pravu apokalipsu gdje god se pojavi. Kada Baja napokon shvati Ilijine namjere, a nakon što Keki demoliraju kuću svojim nespretnim obračunima, ona odlučuje ostaviti obojicu i otići tamo gdje je jedino donekle osjetila sreću: u malo primorsko mjesto u kojem su ona i Baja bili na bračnom putovanju. Stvari se dodatno kompliciraju kada Keka zapne za oko Luji, netipičnom usamljenom ribarugalebu. Baja i Ilija istovremeno odlučuju krenuti na put, u najveću avanturu svojih života, kako bi dokazali svoju ljubav prema Keki.

U jesen 1991. godine mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade. U obližnjem selu upadaju u zasjedu, vozilo biva onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se u obližnju kuću. Njihov otpor udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskih specijalaca traje gotovo 24 sata, a paralelno pratimo napore njihovih suboraca da ih izvuku iz okruženja. Priča je zasnovana na istinitom događaju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više