Search

Penélope Cruz nam otkriva kakav je osjećaj osvojiti nagradu za Najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji

Penélope Cruz nam otkriva kakav je osjećaj osvojiti nagradu za Najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji

Tekst: BURO.


Legendarna španjolska glumica, Penélope Cruz, osvojila je prestižnu nagradu za najbolju glumicu u okviru 78. Filmskog festivala u Veneciji, za ulogu u filmu “Parallel Mothers” koji potpisuje Pedro Almodóvar.

Penélope Cruz nam otkriva kakav je osjećaj osvojiti nagradu za Najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji (фото 1)

Na putu osvajanja ove nagrade, Penélope je u stopu pratio i brend Chanel čija je ambasadorica još od 2018. godine i u čijim smo je kreacijama navikli gledati kako blista na crvenom tepihu. Ovaj put, na samoj dodjeli, nosila je srebrnu čipkanu haljinu šivanu po mjeri i inspiriranu lookom broj 57 iz kolekcije visoke mode za proljeće/ljeto 2020., dok je nakit bio iz kolekcija “Plume 1932” i “Signature Ultime” izrađen od bijelog zlata i dijamanata.

S nama je podijelila kako izgleda biti jedna od pobjednica Filmskog festivala u Veneciji, ali i svoje osjećaje vezane za brend Chanel koji ju je pratio na svakom koraku i koji je svaki trenutak učinio još posebnijim.

Penélope Cruz nam otkriva kakav je osjećaj osvojiti nagradu za Najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji (фото 2)

Zašto ste odabrali ovu CHANEL haljinu za ceremoniju zatvaranja u Veneciji? Šta vas je inspiriralo? 

Ova haljina je nešto posebno jer ju je Virginie Viard kreirala posebno za mene na osnovu jednog od modela iz kolekcije visoke mode za proljeće/ljeto 2020. s kojim dijeli sličan materijal, boju i liniju. Istina jest da je Virginie za mene kreirala dvije haljine, od kojih sam jednu nosila na dodjeli Oscara 2020, a drugu sam čuvala za neki vrlo poseban događaj. Nisam mogla zamisliti bolji trenutak od onog na Filmskom festivalu u Veneciji.

Penélope Cruz nam otkriva kakav je osjećaj osvojiti nagradu za Najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji (фото 3)

Kakav je osjećaj biti u pratnji Chanela tijekom cijelog ovog festivala, od otvaranja svečanosti za premijeru filma “Parallel Mothers”, za premijeru filma “Official Competition” i na završnoj ceremoniji?

Ovaj festival, kada se sve spoji i još uz nagrade Volpi Cup za najbolju glumicu, bio je ostvarenje sna. Sjećam se da sam bila tako uplašena kada sam prvi put došla ovamo sa 17 godina s filmom Bigasa Lune, u kojem je Javier (Bardem) također glumio. Da mi je netko tada rekao da ću proživjeti tako poseban trenutak u Veneciji jednog dana, poput ovog ove godine, nikada ne bih povjerovala. Bilo je nevjerojatno: sjajne kritike, biti ovdje s prijateljima, vidjeti naporan rad koji su Alberto Barbera i njegov tim uložili kako bi se ovaj festival održao. Zahvaljujući njihovim nevjerojatnim organizacijskim vještinama i trudu, i činjenici da se stvari počinju vraćati u normalu, možemo biti ovdje i slaviti filmsko stvaralaštvo. Sve to me čini veoma sretnom. Povrh toga: osvojila sam nagradu! Još sam u šoku, i dalje procesuiram vijesti. Bila sam jako nervozna tijekom svog govora jer mi je pobjeda za Pedrov film posebna. Ponovo mi je dao ogromnu priliku ovom ulogom - nagrada stopostotno pripada njemu. Napravio je remek-djelo.

Kakav je osjećaj osvojiti nagradu za najbolju glumicu na tako važnom filmskom festivalu?

Ovo je veoma cijenjen festival, zapravo najstariji. Ima nevjerojatnu povijest, a žiri je bio pun ljudi kojima se divim. Osvajanje ove nagrade za mene je velika stvar, još značajnija jer je to za film mog voljenog Pedra.

Penélope Cruz nam otkriva kakav je osjećaj osvojiti nagradu za Najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Veneciji (фото 4)

Izjavili ste koliko vam je bilo važno da predstavite film Pedra Almodovara u Veneciji. Zašto ovu svoju ulogu smatrate jednom od svojih najljepših uloga, ako ne i najljepšom do sad?

To je jedna od najsloženijih i najizazovnijih uloga koje sam ikada imala. Toliko mi je draga. U ovom filmu ima toliko majki i nijedna od njih nije savršena. Sviđa mi se što je Pedro stvorio likove na takav način da ne možete suditi o bilo kojem od njih. Billy Wilder je rekao: “Nitko nije savršen.” Svi to znamo, ali kada je u pitanju majčinstvo, isto postaje idealizirano. Pedro je pokazao da je istina nesavršena i kao takva prelijepa, da zaslužuje da je slavimo i prihvatimo.

biste li rekli da je Pedro Almodovar vaša sretna zvijezda?

Bila sam nominirana za Oscara za “Volver“ i osvojila nagradu za najbolju glumicu u Cannesu, ali Pedro je moja sretna zvijezda na mnogo više načina od ovoga. On nije samo redatelj s kojim radim, on je majstor, prijatelj, on je dio moje obitelji. Volim ga. On zauzima važno mjesto u mojoj karijeri, ali i životu od moje najradnije mladosti. Uvijek je blagoslov kada mi redatelj ovoliko vjeruje i omogući mi da istražujem stvari koje nikada ranije nisam radila, daleko od onoga što ja jesam, i to mi je Pedro nudio svaki put. Zato mu toliko dugujem i jako sam zahvalna na njegovoj viziji, povjerenju i hrabrosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više