Search

\"Personal Shopper\" je najkontroverzniji film Cannesa?

"Personal Shopper" je najkontroverzniji film Cannesa?

S Kristen Stewart u glavnoj ulozi


Image: buro247.ru

Kristen Stewart u filmu utjelovljuje Maureen, osobnu asistenticu nekih slavnih osoba u Parizu, a priča poprima neobičan "twist" kad Maureen pokuša ostvariti kontakt sa svojim nedavno preminulim bratom blizancem

Druga po redu filmska suradnja između francuskog redatelja Oliviera Assayasa i Kristen Stewart ono je o čemu se već neko vrijeme piše. Nakon zajedničkog filma "Clouds of Sils Maria" iz 2014. godine, na Filmskom festivalu u Cannesu prikazana je triler drama naziva "Personal Shopper", koju su mnogi proglasili prilično kontroverznom. Naime, radnja se vrti oko 27-godišnje Maureen, koju naravno utjelovljuje Stewart, a koja u Parizu radi kao osobna asistentica za neke europske slavne osobe. Posao je to koji uključuje obilaženje raznih skupocjenih dućana te kupovinu dizajnerske odjeće i obuće po narudžbi. Iako ju taj opis posla i obveza čini očajnom, zadovoljstvo ipak pronalazi u tome što živi u francuskoj prijestolnici gdje iščekuje da ju kontaktira njezin brat blizanac.

No, "twist" priče leži u činjenici da je njezin brat u biti nedavno preminuo, a između njih dvoje ipak postoji neka neobična konekcija te način komunikacije, u spiritualnom smislu. Reakcije publike nakon premijere filma u Cannesu bile su podijeljene. I dok su neki apsolutno razočarani krajem, britanski The Guardian je filmu dao ocjenu 5 od 5 i pohvalio glumački nastup Kristen Stewart. Film "Personal Shopper" se u kino dvoranama očekuje od 19. listopada.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više