Search

Pet filmova s odličnom glazbenom podlogom za duge ljetne večeri

Pet filmova s odličnom glazbenom podlogom za duge ljetne večeri

Na našem se popisu nalaze noviji filmovi, ali i pokoji klasik u nastajanju koji, ako još niste, svakako trebate pogledati

Tekst: L.L.


Odlična podloga za konstruktivne rasprave i dobru zabavu bit će upravo glazbeni filmovi. Osim što će vas oraspoložiti, još ćete danima pjevušiti omiljene glazbene brojeve koje ste u filmovima čuli, a neki od naših prijedloga zasigurno će biti i sjajan odabir za gledanje s društvom za vrijeme dugih ljetnih večeri.

Whiplash

Napeta radnja, velika doza upornosti i sjajna glazba savršen su recept za glazbenu dramu, a upravo je takav "Whiplash". Miles Tyler odlično se snašao u ulozi mladog bubnjara dok je ulogu genijalnog profesora preuzeo J.K. Simons i, moramo priznati, film odveo na još jednu višu razinu. Sjajna gluma i dramatični zaokreti ono su što ovaj film čini jednim od novijih favorita kada su u pitanju glazbeni filmovi.

 

 

Bohemian Rhapsody

Ako još uvijek niste stigli pogledati film o legendarnom Freddieju Mercuryju, ljetne večeri pravo su vrijeme da s popisa filmova koje morate pogledati prekrižite i ovaj hit koji je oduševio milijune diljem svijeta. Rami Malek kao fantastičan Freddie podsjetit će vas na neke od najvećih svevremenskih hitova i upravo je savršena uvertira u vikend druženja.

 

 

A Star is Born

Lady Gaga i Bradley Cooper ulogama u filmu "A Star is Born" podigli su ogromnu prašinu i već je to dovoljan razlog koji bi vas mogao natjerati da napokon pogledate i ovo filmsko ostvarenje. Emotivna i snažna glazbena drama neće vas ostaviti ravnodušnima, a ni soundtrack nećete tako lako izbaciti iz glave.

 

 

Love and Mercy

Volite li Beach Boyse, ovaj film naprosto morate pogledati. Riječ je o biografskoj drami koja prati pjevača i tekstopisca Briana Wilsona kroz njegov mentalni slom i povratak na scenu. Paul Dano i John Cusack utjelovili su Wilsonov lik kroz 60-e i 80-e godine prošlog stoljeća na fantastičan način, a uz glazbenu podlogu Beach Boysa, film nikako ne može biti loš.

 

 

High Fidelity

"High Fidelity" nastao je prema istoimenom romanu Nicka Hornbyja, a riječ je o romantičnoj drami u kojoj pratimo vlasnika trgovine pločama na putu prema propasti. S dobrom dozom romantike i sjajne glazbe, ovaj je film odličan odabir za opuštene večeri posvećene samima sebi, ali i one provedene u društvu. Klasik koji nikada ne stari i sjajna Cusackova gluma zabavit će vas i podsjetiti na neka davna, jednostavnija vremena. A to je zapravo sve što nam je ovog ljeta potrebno.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više