Search

Počinje snimanje najambicioznijeg projekta u Hrvatskoj

Počinje snimanje najambicioznijeg projekta u Hrvatskoj

Francuski film "Jezero"

Urednik: Tina Kovačiček

Sutra na više lokacija u Hrvatskoj počinje snimanje francuskog filma "Jezero" (The Lake), akcijskog trilera u režiji Stevena Qualea u produkciji kuće EuropaCorp Luca Bessona

Film govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Režiju filma potpisuje Steven Quale, dugogodišnji suradnik Jamesa Camerona na "Avataru", "Titaniku" i "Bezdanu", a glavne uloge igraju Sullivan Stapleton ("300: Uspon carstva"), Charlie Bewley ("Sumrak saga") i Diarmaid Murtagh. Jednu od uloga igra i J.K. Simmons, dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Ritam ludila".

Počinje snimanje najambicioznijeg projekta u Hrvatskoj (фото 1)

"Budući da imamo dosta podvodnih scena, jedna od mogućnosti bila je da cijeli film snimimo na Malti, gdje postoje veliki bazeni i gdje smo mogli izgraditi set. Međutim, izabrali smo Hrvatsku jer je naš izvršni producent imao izvrsno iskustvo kad je lani u Dubrovniku snimao seriju "Borgia". U filmskoj industriji, povjerenje je sve. Uvijek ovakve odluke donosite na osnovu prijašnjih iskustava, tako znate da je zemlja pouzdana. Tu su, naravno, i sjajne lokacije, filmske ekipe i mjere poticaja", kazao je producent filma Raphaël Benoliel.

"Uz sve to, dobili smo i dozvolu Hrvatske vojske i Vlade da koristimo njihove tenkove i vojna vozila, kao i dozvolu da na ulicama Zagreba snimimo neke akcijske scene", objasnio je Benoliel.

Snimanje filma počelo je krajem travnja u Njemačkoj, a u Hrvatskoj se nastavlja na više lokacija: u Zagrebu, Istri i okolici (Grožnjan i Hum), u Karlovcu i Ogulinu, na Lokvarskom jezeru u Gorskom kotaru i na jezeru Čiče nedaleko od Velike Gorice. Hum u Istri glumit će malo selo u Bosni u kojem se nalazi skriveno blago, jezero Lokve bit će jezero iz naslova filma, dok će Zagreb – točnije prostori Zagrebačkog velesajma – glumiti Sarajevo 1995. godine. 

Počinje snimanje najambicioznijeg projekta u Hrvatskoj (фото 2)

Polovicu ekipe čine hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja) poput Ive Hušnjaka, Mirka Pivčevića, Sanjina Krapineca i Zdravka Madžarevića, a neke od značajnijih uloga u filmu igrat će i hrvatski glumci Marko Cindrić i Denis Brižić. Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja na Malti, a premijera filma planira se na ljeto 2016. godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više