Search

Pogledajte prvi trailer "hrvatskog Blade Runnera" o kojem pišu i strani mediji

"Slice Of Life"


Image: screenshot

"Slice of Life" hrvatski je kratkometražni film redatelja Luke Hrgovića koji je upravo dobio svoj prvi trailer, a o kojem piše i prestižni svjetski portal The Verge

SF žanr rijetko se viđa u hrvatskoj kinematografiji, ali se čini kako bi se stvari na tom polju uskoro mogle itekako promijeniti jer je na vidiku pravo malo remek-djelo imena "Slice Of Life". Riječ je o kratkometražnom filmu koji je nastao iz strasti, a koji je upravo dobio svoj prvi trailer te djeluje poprilično impresivno. Svi ljubitelji spomenutog žanra prepoznat će instantno kako je film zapravo svjesno inspiriran žanrovskim klasikom "Blade Runner" iz 1982. godine.

Naime, radnja filma "Slice of Life" koji se inače stvarao tri godine, upravo je smještena u distopijski svijet iz kultnog filma Ridleyja Scotta, ali naravno, popraćena originalom pričom. Redatelj filma je Luka Hrgović koji je na neki način želio stvoriti vizualnu posvetu ovom filmskom klasiku, a zanimljiva stavka u svemu je kako su svi vizualni efekti u "Slice Of Life" izvedeni klasičnim načinom, točnije uz pomoć minijatura i maketa. 

Glavne uloge u filmu koji bi se premijerno trebao prikazati sredinom godine tumače Anton Svetić, koji je ujedno i scenarist, Ivica Pustički i Emilija Habulin, dok je direktor fotografije Dino Julius. Inače, ekipa koja stoji iza filma sredstva za dovršetak filma potraživat će putem Kickstarter kampanje, a važno je spomenuti kako na ovaj hrvatski projekt nisu ostali imuni ni strani mediji, pa je tako prestižni portal The Verge predstavio film i trailer te porazgovarao sa samim redateljem Hrgovićem, a cijeli članak možete pronaći ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više