Search

Pogledajte trailer Spielbergove adaptacije dječje knjige "The BFG"

Proslavljenog autora Roalda Dahla

Image: buro247.ru

Disney i Steven Spielberg udružili su snage kako bi na velike ekrane prenijeli priču slavnog Roalda Dahla o velikom dobroćudnom divu ("The Big Friendly Giant"). Pogledajte trailer!

Vijest da će oskarovac Steven Spielberg režirati ekranizaciju dječje knjige "The BFG" (Big Friendly Giant), za kojeg će ovo ujedno biti i prva suradnja s Disneyjem, razveselila nas je još u proljeće prošle godine, a ovih je dana na internetu objavljeni prvi trailer. Scenarij temeljen na priči Roalda Dahla adaptirala je Melissa Mathison, koja iza sebe ima scenarije kino hitova kao što su "E.T.", Scorseseov "Kundun" i drugi.

U središtu priče je desetogodišnja djevojčica Sophie koja upoznaje dobroćudnog diva koji je vodi u čudesnu, ali opasnu pustolovinu, točnije u lov na Diva ljudoždera koji sije strah kraljevstvom. "Ovo je priča o prijateljstvu, o vjernosti i zaštiti između prijatelja, ali je i priča koja dokazuje da jedna malena djevojčica može velikom divu pomoći riješiti njegove najveće probleme", komentirao je Spielberg. 

Premijera filma očekuje se u lipnju 2016. godine.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više