Traži

Povodom Valentinova: 5 francuskih romantičnih komedija koje možete pogledati na Netflixu

Povodom Valentinova: 5 francuskih romantičnih komedija koje možete pogledati na Netflixu

Komplicirane ljubavi, francuski chic, zabavni humor...


Fotografija: PR

Bilo da držite ili ne do Valentinova, ništa vas neće koštati da večer posvetite filmu, i to možda kakvim romantičnim komedijama uoči Dana zaljubljenih. Ovaj put odabrali smo one francuske filmove s ljubavnom tematikom koje možete pogledati na Netflixu. Komplicirani ljubavni odnosi, francuski chic te humor... zvuči kao dobitna kombinacija za jednu opuštenu i zabavnu večeru u društvu partnera. Evo na kojih 5 filmova biste trebali obratiti pažnju... 

"Child games"

Sophie i Julien zaljubljeni su još od djetinjstva, no nikada si to nisu međusobno priznali. No, 30 godina kasnije kada se ponovno susretnu stvari se na to polju ipak promijene. Uloge tumače Marion Cotillard i Guillaume Canet.

"Love lasts three years"

Riječ je o istoimenoj adaptaciji autora Frédérica Beigbedera, a koja propitkuje vječno pitanje traje li prava ljubav doista tri godine. Priča se vrti oko Alice i Marca kroz spomenutu tematiku trajanja prave ljubavi. Uloge tumače Louise Bourgoin i Gaspard Proust.

"Happiness Never Comes Alone"

Oni nemaju baš ništa zajedničko sve dok se ne upoznaju kada shvate da je riječ o ljubavi na prvi pogled. On je boem pijanist, ona glava obitelji s kojom živi u jednoj prekrasnoj četvrti. Hoće li njihova ljubav uspjeti unatoč svim zavrzlamama. Sachu utjelovljuje Gad Elmaleh, a Charlotte Sophie Marceau. 

"Delicacy"

Od smrti muža Nathalie se okrenula poslu kako bi barem nakratko "zaboravila" na tugu. No, sve do dana kada u ured ušeta Markus koji donosi neko posebno raspoloženje, energiju i njoj posvećuje pažnju koja joj je potrebna. Riječ je o adaptaciji bestsellera Davida Foenkinossona. Uloge tumače Audrey Tautou i François Damiens.

"The Stroller Strategy"

Thomas najednom postane skrbnik djetetu, no odluči se praviti da je on pravi otac kako bi u svoj život povratio svoju bivšu djevojku Marie, koja je ostavila prije nekoliko godina. Na taj potez se odlučio kako bi Marie dokazao da je spreman za novi korak i odgovornosti u svom životu. Čeka ga urnebesna avantura. Uloge tumače Raphael Personnaz i Charlotte Le Bon. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više