Search

\"Povratnik\" i \"Marsovac\" zasjenili sve na dodjeli Zlatnih globusa

"Povratnik" i "Marsovac" zasjenili sve na dodjeli Zlatnih globusa

Svečanost u Los Angelesu


Image: Getty/Guliver Images

Luksuzna lokacija na Beverly Hillsu sinoć je bila mjesto okupljanja brojnih filmskih i televizijskih zvijezda, a sve povodom nagrade koju zovu uvertirom u dodjelu Oscara koja nas očekuje u veljači

Na sinoć održanoj dodjeli Zlatnih globusa u Los Angelesu filmovi kojima se već i predviđao veliki uspjeh bili su pobjednici u svim bitnijim kategorijama. Tako je Zlatni globus za najbolji dramski film dobio film "Povratnik", dok je Leonardo DiCaprio nagrađen za glavnu ulogu u tom filmu, a najboljim redateljem je proglašen Alejandro González Iñárritu. Najboljom dramskom glumicom proglašena je nova holivudska zvijezda Brie Larson za ulogu u filmu "Soba". U kategoriji mjuzikla ili komedije nagradu je odnio film "Marsovac", a također glavni glumac, Matt Damon dobio je Zlatni globus za glavnu mušku ulogu u toj kategoriji.

Alejandro González Iñárritu

Brie Larson

Glumica koja sjajno bira uloge, Jennifer Lawrence najbolja je glavna glumica u kategoriji mjuzikla ili komedije u filmu "Joy". Zlatni globus za najbolji filmski scenarij dobio je Aaron Sorkin za film "Steve Jobs". Najboljim sporednim glumcem proglašen je Sylvester Stallone za ulogu u filmu "Creed:legenda je rođena", a najboljom sporednom glumicom Kate Winslet za ulogu u filmu "Steve Jobs".

Za najbolju originalnu glazbu u filmu "Mrska osmorka" Globus je dobio Ennio Morricone, a najbolja pjesma je "Writing`s on the Wall" Sama Smitha za film "Spectre".

Jennifer Lawrence

Najbolja dramska televizijska serija je "Mr. Robot", a komedija "Mozart in the Jungle". Glumica Taraji P. Henson dobila je Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji "Carstvo", dok je Jon Hamm za ulogu Dona Drapera u seriji "Momci s Madisona" pobijedio u istoj muškoj kategoriji. Po novome i glumica, Lady Gaga je također zaslužila svoj Zlatni globus, i to u kategoriji najbolje glumačke izvedbe u seriji "Američka horor priča".

Matt Damon

Sylvester Stallone

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više