Search

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana \"U registraturi\"

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana "U registraturi"

U zagrebačkom kazalištu Gavella

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

U petak, 27. studenog, 2015. u kazalištu "Gavella" održat će se premijera predstave "U registraturi" Ante Kovačića, u dramatizaciji i režiji Darija Harječeka

Roman "U registraturi" Ante Kovačića s jedne strane zauzima centralan položaj među kanonskim djelima hrvatskog književnog realizma, a s druge se preko istoimene kultne TV-serije usjekao u memoriju širokog sloja gledatelja. Ivica Kičmanović, nadareni dječak koji iz sirotinjskog seoskog okruženja odlazi u grad – prostor naoko nebrojenih mogućnosti i mogućeg boljeg života; Laura, jedna od najpoznatijih "fatalnih žena" cjelokupne naše književnosti; Kumordinar Žorž, "pogospođeni čankoliz koji se nekritično divi gradskoj gospodi"; ili Mecena, razbludni starac i "dobrotvor", doimaju nam se kao likovi koje dobro poznajemo pa će ovaj novi susret s njima na pozornici kazališta "Gavella" biti tim zanimljiviji.

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana "U registraturi" (фото 1)

Redatelj i autor dramatizacije, Dario Harjaček, u najavi predstave je zapisao: " "U registraturi" je roman krcat strastima, krcat slikama koje očituju najprimarnije ljudske nagone..."

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana "U registraturi" (фото 2)

Autor dramatizacije i redatelj je Dario Harjaček, dramaturginja je Ivana Sajko, scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe je Frano Đurović, a koreografkinja Ana Kreitmeyer.

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana "U registraturi" (фото 3)
Ivicu Kičmanovića igra Igor Kovač, fatalnu Lauru Ivana Roščić, a na sceni teatra u Frankopanskoj su i Siniša Ružić, Sven Medvešek, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Janko Rakoš, Živko Anočić, Filip Križan, Zoran Gogić, Nikola Baće, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Nela Kocsis, Jelena Miholjević, Ivana Bolanča, Antonija Stanišić Šperanda, Ivan Grčić, Ana Kvrgić, Anica Kovačević, Martina Turšić te Branimir Bobinac i Matko Jakovljević.

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana "U registraturi" (фото 4)

Praizvedba slavnog Kovačićeva romana "U registraturi" (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više