Search

Predstava koju morate pogledati

Predstava koju morate pogledati

Jazavac u Satiričnom kazalištu Kerempuh

BURO.

Image: Maja Kljaić

"Ako proglašavamo životinje nepodobnima, onda govorimo o mraku i zapravo nemamo nikakvo pravo govoriti o demokraciji." Fadil Hadžić

Mlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?

Satiričko kazalište Kerempuh svoju novu sezonu započelo je premijerom predstave "Jazavac u Kerempuhu". Riječ je o autorskom projektu jednog od najintrigantnijih redatelja naših prostora, Olivera Frljića. Nakon iznimnog uspjeha njegovog redateljskog prvijenca u ovom teatru, "Gospođe ministarke" B. Nušića, bit će zanimljivo vidjeti ovu nesvakidašnju predstavu nastalu na principima potpuno drukčije kazališne poetike. Riječ je o satiri koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće.

Predstava koju morate pogledati (фото 1)
Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand up-a, četiri snažne glumačke osobnosti: Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring.

Predstava koju morate pogledati (фото 2)

Predstava koju morate pogledati (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više