Search

Predstava tjedna: \"Zaljubljeni Shakespeare\" u kazalištu Komedija

Predstava tjedna: "Zaljubljeni Shakespeare" u kazalištu Komedija

Još jedno veliko djelo koje će obilježiti 68. sezonu Komedije

Urednik: E.G.


Image: Ines Novković

Priča koja je osvojila cijeli svijet i brojne nagrade, između ostalog i čak sedam kipića Oscara, spremna je za veliku kazališnu premijeru. Zaljubljeni Shakespeare još je jedno veliko djelo koje će obilježiti 68. sezonu Kazališta Komedija, a bit će ovo posebno svečani trenutak jer je riječ o posljednoj ovosezonskoj premijeri, koje će u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu i u suradnji s autorskim timom iz Češke biti prikazano u subotu, 4. svibnja 2019. godine u 19.30 sati. Filip Juričić glumi mladog Williama Shakespearea, a kaže kako je riječ o najboljem mogućem tekstu koji u sebi ima sve ono što jedan kazališni tekst treba imati.

Predstava tjedna: "Zaljubljeni Shakespeare" u kazalištu Komedija (фото 1)

"Kad Tom Stoppard, svjetski kazališni autoritet, stoji iza toga onda znate da je riječ o iznimnom ostvarenju. Osim elemenata melodrame tu je legenda i priča o Shakespeareu, priča o tome kako izgleda život u kazalištu, a provučena su i sva njegova djela. Nije slučajno da je film dobio toliko Oscara i bio toliko eksponiran, a imamo sreću da smo dobili prava i veselim se što će biti dijelom našeg repertoara",  izjavio je Filip Juričić te je dodao: "Trenutno sam sav pod adrenalinom i pod tremom ali vjerujem da će mi ovo sigurno biti jedna od najvažnijih i najdražih uloga. Bilo je predivno raditi s cijelim ansamblom koji je uvijek sjajan, a kad igraš glavnu ulogu njihova je potpora jako važna. U ovo kratko vrijeme zbližili smo se i s cijelim timom iz Češke. Imamo predivan odnos i stvorila se neka pozitivna kreativna energija koja će, siguran sam, rezultirati odličnim uprizorenjem."

Predstava tjedna: "Zaljubljeni Shakespeare" u kazalištu Komedija (фото 2)

Violu de Lesseps glumi Dajana Čuljak kojoj će ovo biti prva zajednička suradnja s Filipom Juričićem. "Bilo je jako lijepo raditi na ovom djelu i stvarati lik Viole de Lesseps. Redatelj Stanislav Slovák, koji je ujedno i glumac, potpuno razumije sve procese stvaranja tako da smo svi uživali u ovoj suradnji. Sve je teklo onako kako treba, a kako je premijera za samo dva dana, malo smo nervozni, naravno, ali isto tako jedva čekamo publiku da s njom podijelimo sve ono na čemu smo radili protekla dva mjeseca." Redatelj Stanislav Slovák, scenograf Jaroslav Milfajt, kostimografkinja Andrea Kučerova i koreograf Michal Matěj, stigli su iz Češke. Dirigent je Davor Kelić, a ostatak glumačkog ansambla čine Ronald Žlabur, Igor Mešin, Jasna Palić Picukarić i brojni drugi. Ulaznice za predstave mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati i sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više