Search

Premijerno izveden Brucknerov \"Ledeni mjesec\" u luci Gruž

Premijerno izveden Brucknerov "Ledeni mjesec" u luci Gruž

U sklopu projekta "Pisci na Igrama"


Image: PR

Na valovima kulture pokraj Dubrovnika premijerno je izvedena predstava "Ledeni mjesec" poznatog francuskog filozofa i pisca Pascala Brucknnera...

Brodski interijer kao kazališna scena predstavu je učinio posebnim doživljajem za brojnu publiku koja se poput četvero glavnih junaka, Franza i Rebecce te Didiera i Beatrice, ukrcala u luci Gruž na brod koji je bio poprište priče o ljubavi i mržnji, strasti i destrukciji, ali ponajviše o manipulaciji. Iza naizgled bespomoćnog i bezopasnog invalida Franza koji samo traži razumijevanje krije se monstruozni manipulator. Tako je jučer u sklopu projekta "Pisci na Igrama", u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, Hrvatskog društva pisaca i Muzeja za suvremenu umjetnost iz Zagreba, premijerno izveden "Ledeni mjesec". 

Premijerno izveden Brucknerov "Ledeni mjesec" u luci Gruž (фото 1)

Predstava je izvedena na brodu, a poseban ugođaj na morskom zraku i plavetnilu Jadranskog mora ovu je predstavu učinilo jednom od najposebnijih na Igrama. Premijernoj izvedbi nazočio je i sam autor Pascal Bruckner, a "Ledeni mjesec" na programu je i večeras, 29. srpnja, s početkom u 21:30 sati. Svi koji žele upoznati autora moći će to učiniti u četvrtak, 30. srpnja, s početkom u 21:30 sati u atriju palače Sponza. Autor će tijekom večeri voditi razgovor s Draženom Katunarićem i publikom. Svima koji se trenutno nalaze u Dubrovniku preporučujemo da svakako posjete ovo kulturno događanje. 

Premijerno izveden Brucknerov "Ledeni mjesec" u luci Gruž (фото 2)

Premijerno izveden Brucknerov "Ledeni mjesec" u luci Gruž (фото 3)


Related articles

Buro 24/7 Selection

više