Search

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih

Tekst: BURO.


Živimo u vremenu u kojem su reboot i remake dvije riječi koje najčešće čujemo. Svako malo nešto se snima ponovo. Trenutno smo u fazi kada su na red stigli svi oni filmovi i serije kojih se veoma dobro sjećamo i ne osjećamo se toliko starim da bismo ih gledali u osuvremenjenoj verziji. Ali da, početak dvijetisućitih je bio prije dobrih 20 godina, sve što smo tada voljeli dolazi opet na velika vrata, i bilo je pitanje trenutka kada ćemo dočekati remakeove poznatih tinejdžerskih serija. O novoj “Tračerici” se priča već dugo. Zna se i kakav je cast i da se počelo sa snimanjem, a nedavno su počela i govorkanja oko serije “O.C.”. Izvor informacija je anoniman i vijest je procurila zahvaljujući bogovima tračeva Deux Moi ali, kako se gotovo sve što oni objave vremenom ispostavi kao točno, imamo sasvim dovoljno razloga da vjerujemo da će i ovo biti taj slučaj. Uostalom, u nedavnom intervjuu na podcastu “Welcome to the O.C. Bitches!” Rachel Bilson i Melinda Clarke, zvijezde originalne serije su rekle da bi apsolutno bile raspoložene za nastavak i da postoje dobri izgledi da se ponovo okupe.

Tako da, u ime potencijalno veoma dobrih i radosnih vijesti, odlučili smo se prisjetiti svih onih genijalnih ostvarenja zbog kojih su serije 2000-ih tako privlačne. S obzirom na to da “Seks i grad” i “Prijatelje” znamo napamet od epizode do epizode, ali da nam s vremena na vrijeme treba takav pravi comfort watch prisjećamo se ostalih naslova koji nude istu atmosferu. Od klasičnih sitcoma do tinejdžerskih drama koje nas vraćaju ravno u 2000-te, ovo su serije za slatko vikend bingeanje i malo nostalgije.

trEE hilL” 

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih (фото 1)

Ozbiljno potcijenjena serija koja stvarno zaslužuje malo više pažnje nego što je dobila. Doduše, prije deset plus godina smo bili istinski opsjednuti obiteljskim i emotivnim dinamikama ove srednjoškolske petorke, ali čini se da je pravo vrijeme za ponavljanje gradiva. Klasična teenage drama da klasičnija ne može biti, ali i ona zbog koje smo se ozbiljno zapitali kako to da nitko od tipova iz naše srednje nije izgledao kao Chad Michael Murray. Mnogo tinejdžerskih promjena raspoloženja, nesporazuma, svađa, emotivne i seksualne tenzije, uzbuđenja i tuluma. Iskreno, sva bezbrižnost koja nam je potrebna u jednom pakiranju!

“o.c.

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih (фото 2)

Serija koja je učinila sapunice kul žanrom, koja je lansirala mnogo mladih novih glumaca u stratosferu popularne kulture pa njihove karijere i danas pratimo, i nezaboravni junaci koji su idealno dočarali moment i milenijalski zeitgeist i odrastanje. Sve u svemu, jedan od stožera suvremene popularne kulture. Istina, pred kraj jest izgubio na laganoj atmosferi i bespotrebno se zamračio i zakomplicirao, ali svejedno naslov koji kotira visoko na našim comfort watch listama.

"KUĆANICE"

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih (фото 3)

Serija koja nas je podsjetila da svatko nosi svoje tajne i da nije sve samo ulickana fasada. Mnogo, mnogo toga se krije i u podrumu. U ovom slučaju, nekada i doslovno. Legendarna ekipa sa svojim ludilima, problemima, tajnama. Prijateljstvo, ljubav, prevare, povjerenje, izdaje, ubojstva, sumnje, spletke. Iskreni da budemo, ne postoji baš tema koju "Kućanice" nisu pokrile i upravo zato je i volimo. Jedna od onih serija koju možemo gledati satima jer se priča samo odvija i odvija i odvija... i tako 8 sezona!

“tračERICA

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih (фото 4)

Ekipa. Moda. Skandali. Tračevi. Priča o prelijepim i privilegiranim klincima (koji nitko od nas nikada nije bio) i svijet s kojim se većina ne povezuje uopće. Vjerojatno je baš zato toliko zabavno! Jedna od legendarnijih serija 2000-ih i iako je reboot u punoj pripremi, bit će poprilično teško zamijeniti originalnu ekipu i uživanje koje nam pruža gledanje drame S i B.

"OBITELJ SOPRANO"

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih (фото 5)

Pored svega novog što je izlazilo i konstantno zasipalo streaming platforme, serija "Obitelj Soprano" je nekako uspela biti hit serija pandemije. O ovom naslovu se dugo nije pričalo, čak je pomalo pao i u zaborav i odjednom je doživio procvat. Činjenica da trenutno ne postoji nikakav hype je vrlo vjerojatno i razlog zašto su se mnogi vratili ovom naslovu - jer služi kao vremeplov i predstavlja čisti eskapizam. Tony i Carmela su tipičan, stereotipiziran, beskrajno zabavan talijanski par. Tony Soprano, talijansko-američki mafija boss iz New Jerseya, pokušava izbalansirati obiteljski i mafijaški život, u čemu mu najviše pomažu odlasci kod terapeutkinje Jennifer Melfi. Ukratko, opuštajuće, zabavno i prijeko potrebno.

"gilmorEICE"

Prisjećamo se serija koje smo voljeli 2000-ih (фото 6)

Ruku na srce, serija koja postaje sve bolja i bolja svakim novim gledanjem. Jest malo šokantno da je Rory toliko odrasla da je sada prije znamo kao Emily u seriji “Sluškinjina priča”, ali ako zanemarimo šokiranje zbog vremena koje leti, svejedno je još uvijek prilično genijalan naslov. I to onaj koji je uspio srednjoškolsku i obiteljsku dramu podići na novi nivo i donijeti nam priču o svakodnevici s kojom se svatko može povezati. I umirujuće i uzbudljivo, a odnos Rory i Lorelai nikada neće prestati biti divan. Definitivno serija koja je izdržala test vremena i koja je uvijek spremna za ponovno gledanje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više