Traži

Provedite siječanj u kazalištu

Provedite siječanj u kazalištu

Teatar &TD je pripremio uzbudljiv kazališni mjesec

Tekst: BURO.


Fotografija: PR

Teatar &TD pripremio je mnoštvo predstava po sniženim cijenama karata. Ukoliko ste ljubitelj kazališne umjetnosti ovo nemojte propustiti!

Od 13. do 31. siječnja imat ćete prilike pogledati niz odličnih predstava po 15kn i to redom Veliki odlazak Zdenka Jelčića, Gloriju Saše Božića, Rasprodaju, Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve i Potop M. Kurspahića, Crtača i Manje zlo kolektiva BADco., Ja koja imam nevinije ruke Vesne Tominac Matačić, Planet 8 M. Ivičević, Čuj, Hamlete, čuj Renate Carole Gatice, Ko rukom odneseno Bobe Jelčića i Malo je dovoljno Alena i Nenada Sinkauza te A. Stojkovića.

Provedite siječanj u kazalištu (фото 1)

23.01./ 'Ja koja imam nevinije ruke', potresna je priča o životu naše velike pjesnikinje Vesne Parun.

24. i 25.01. / 'Potop', u režiji Mirana Kurspahića, predstava koja je ove godine bila nominirana za NHG u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u1964, a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.

13.01./ 'Veliki odlazak', monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije, Zdenka Jelčića, rađena pak prema monodrami Minetti, austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda koja govori o povratku velikog glumca na kazališne daske nakon podužeg izbivanja, kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

30. i 31.01./ 'Ko rukom odneseno', kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima, ljubavnima i prijateljskima, i apsolutni hit prošle sezone kojeg su i kritičari i publika prozvali remek-djelom u malom.

Provedite siječanj u kazalištu (фото 2)

28. i 29.01. / 'Čuj Hamlete, čuj', najnovija predstava mlade argentinske redateljice, Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece. Predstava propituje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

22.01./ 'Žrtve zemljopisa', predstava Mirana Kurspahića koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a koja prikazuje dobre i loše strane takozvanog domaćeg mentaliteta.

21.01./ 'Rasprodaja', još jedna predstava u režiji Mirana Kurspahića kroz koju se prisjećamo kultnih predstava i likova koji su prošli kroz naše kazalište.

Provedite siječanj u kazalištu (фото 3)

19. i 20.01./ 'Glorija', predstava Saše Božića koji je kroz elemente akrobatske joge, ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela, sa sjajnom Natašom Dangubić u glavnoj ulozi te cijelom plejadom mladog hrvatskog glumišta.

30.01./ 'Malo je dovoljno', jedinstveno glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

26. i 27.01/ 'Planet 8', glazbeno scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca "Josip Štolcer Slavenski" za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini.

Provedite siječanj u kazalištu (фото 4)

22.,23. i 24.01./ 'Crtač', nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. Crtač se razvija u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples.

27.01./ 'Manje zlo', predstava kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, inspiriranu filmom "Idi i gledaj" Elema Klimova i poemom "Četiri kvarteta" T. S. Eliota

Provedite siječanj u kazalištu (фото 5)

 

više