Search

Redatelj Bobo Jelčić na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu

Redatelj Bobo Jelčić na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu

Svojim kratkim filmskim uratkom u sklopu projekta "Short Plays"


Image: PR

Kratkometražni film Bobe Jelčića bit će jedan od 31 naslova s četiri kontinenta u projektu "Short Plays" koji najavljuje 20. Svjetsko prvenstvo u nogometu

"Short Plays" je pokrenuo meksički redatelj Daniel Gruener s idejom da iz svake zemlje koja sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Brazilu dođe jedan kratki film na temu nogometa. Među odabranim redateljima nalaze se pobjednici Cannesa, Sundancea, Berlinalea, San Sebastiana i Venecije, a ovom probranom društvu prodružio se i uspješni kazališni i filmski redatelj Bobo Jelčić. On se tako našao u probranom društvu velikana svjetskog filma kao što su Gaspar NoéApichatpong WeerasethakulVincent Gallo i Carlos Reygadas.

Svi su sudionici dobili jednostavna pravila: moraju osmisliti film koji govori o nogometu, treba trajati tri do pet minuta i biti uglavnom bez dijaloga. U Jelčičevoj "Razmjeni dresova" glavnu ulogu tumači Ivana Krizmanić, a uz nju se pojavljuje i dvadesetak naturščika, članova Diletantskog kazališta Pentravci koje djeluje unutar Planinarskog društva Grafičar. "Short Plays" će biti ponuđen televizijskim kućama koje će prenositi Svjetsko prvenstvo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više