Search

Revival legendarne franšize: Izgleda da Tarantino snima novi nastavak sage \"Kill Bill\"

Revival legendarne franšize: Izgleda da Tarantino snima novi nastavak sage "Kill Bill"

Evo i zašto to mislimo

Tekst: D.M.


Dan nakon nominacija za Zlatni globus, gdje je blockbuster "Once Upon a Time... in Hollywood" nominiran u pet kategorija, američki filmaš Quentin Tarantino nastavio je kapati informacije o "Kill Bill" franšizi. Iako je prije dodjela davao neke sitne natruhe da bi mogao snimiti treći nastavak, nitko nije bio siguran da ima smisla da njegov posljednji, kako je najavio, deseti film bude tek nastavak, štoviše, revival stare franšize. No, kad bi redateljeva priča držala vodu onda bi mu posljednji film bio upravo "Once Upon a Time... in Hollywood". No, s obzirom na to da se prema Tarantinu prva dva dijela Kill Bill sage računaju kao jedna priča, treći će im, pretpostavljamo, biti pridružen. Tako će 11 filmova biti tek devet, a Tarantinov će posljednji projekt dobiti šansu da postane monumentalno djelo - vuk sit, a ovce na broju, kako bi se reklo.

Revival legendarne franšize: Izgleda da Tarantino snima novi nastavak sage "Kill Bill" (фото 1)

 

Dazed Digital piše kako kultni filmaš već zna kako će treći nastavak izgledati, no sve što je Julia Czub uspjela iz njega izvući jest informacija kako će The Bride, protagonistica koju utjelovljuje Uma Thurman, napokon doći na svoje. I doista, krajnje je vrijeme da se osvetnica riješi svih mešetara koji su ju odlučili uzeti za dužnika. S obzirom na to kako se u posljednje kultne franšize oživljavaju lijevo i desno, razvilo se nepisano pravilo po čijem principu likovi stare kronološki sukladno s razmakom između posljednjeg i novog dijela.

Ako je za pretpostaviti da će se Tarantino voditi istim pravilom, razvitak priče koji ima najviše smisla bio bi taj da kćer Vernite Green dođe ubiti The Bride ne bi li osvetila svoju majku koja je svojevremeno bila dijelom Deadly Viper Assassination Squada koji su masakrirali Mladenkino vjenčanje. Prisjetimo se, kada u Sceni koja se odvija u Vernitinoj kući Mladenka odnosi pobjedu, istovremeno uviđa kako iza nje stoji mala djevojčica - Vernitina kći. The Bride se u tom trenutku na glas miri sa svojom budućnošću i govori djevojčici kako će je čekati kada bude vrijeme da osveti svoju majku.

Njegov deseti film, šuška se, mogao bi biti dio franšize Zvjezdanih staza budući da je više puta izrazio želju za preuzimanjem likova iz pedesetgodišnjeg serijala u svoje ruke i pisanjem njihovih sudbina.

Leave a comment

više