Search

Ridley Scott želi snimiti nastavak epskog spektakla \"Gladijator\"

Ridley Scott želi snimiti nastavak epskog spektakla "Gladijator"

Prošlo je 17 godina i redatelj kaže kako je sada pravo vrijeme za to


Image: screenshot

Čini se kako redatelj ima ideju i viziju kako povratiti lik Maximusa, kojeg je utjelovio Russell Crowe, u najavljenom filmskom projektu "Gladijator 2"

Ako je vjerovati informacijama koje trenutno kruže internetom, čini se kako će povijesni filmski spektakl "Gladijator" redatelja Ridleyja Scotta dobiti nastavak. Naime, riječ je o filmu iz 2000. godine koji je osvojio pet Oscara, uključujući nagradu za najbolji film. Isto tako, pomogao je oživljavanju žanra povijesnog spektakla, s kasnijim filmovima kao što su "Troja", "Aleksandar", "300", "Kraljevstvo nebesko"….  Zanimljivo je u cijeloj priči kako glavni lik Maximus kojeg je utjelovio jedan jedini Russell Crowe u filmu umre, no čini se kako 79-godišnji redatelj i vizionar ima rješenje i za to.


"Znam kako ga mogu povratiti. Razgovarao sam s ekipom iz studija. On je mrtav, ali postoji način na koji ga mogu ponovno vratiti" kazao je Scott na SXSW festivalu. U ovom trenutku ništa još nije službeno potvrđeno, a ovo nije ni prvi put da se o tome progovara s obzirom na to da je 2013. godine scenarij Nicka Cavea za "Gladijator 2" bio odbijen. Sada nam preostaje jedino pričekati i možda doznati što je to točno Ridley Scott smislio, a do tada preporučujemo da se fokusirate na njegov željno iščekivani "Alien: Covenant" koji u kino dvorane stiže u svibnju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više