Search

Sad kad su \"Prijatelji\" opet tu, imamo samo jedno pitanje... Gdje je i što radi Gunther?

Sad kad su "Prijatelji" opet tu, imamo samo jedno pitanje... Gdje je i što radi Gunther?

Tekst: BURO.


Sada kada je priča o seriji “Prijatelji” opet u punom sjaju, kad smo dočekali specijalnu epizodu, i vjerojatno svi odreda počeli obnavljati staro gradivo, sjetili smo se još nekih čudesnih likova koji su ovu seriju činili zabavnom. U tom duhu, dok smo gledali specijalnu epizodu nismo mogli, a da se ne zapitamo gdje je i što inače radi Gunther, čovjek neobičnog humora, najšarenijih košulja i najluđih kravata?

Barista iz Central Perka, kojeg je igrao James Michael Tyler, je bio jedna od najpoznatijih sporednih uloga ove serije, takoreći i zvijezda sporednih likova bez kojeg gotovo da ni jedno okupljanje prijatelja nije prošlo. Ekipa je uvijek bila u kafiću, a Gunther je uvijek bio tu negdje, bliže ili dalje naokolo, vrebajući i nadajući se da će uhvatiti barem pogled Rachel Green u koju je zaljubljen godinama. Pojavio se i sada u “Prijatelji ponovo zajedno” nastavku, ali kriminalno kratko. S obzirom na tako kratko pojavljivanje, i činjenicu da znamo što se s ostalim likovima događa gotovo dva desetljeća kasnije, gdje su i što rade, pogotovo zato što su i van serije ostali relativno poznati javnosti, morali smo istražiti što se pobogu događalo s Michaelom Tylerom koji je igrao Gunthera, ovih 17 godina od kada se “Prijatelji” ne prikazuju.

U lipnju 2021. godine sa svojih 58 godina (znamo, ali da, svi imaju mnogo više godina od onih u kojim ih se sjećamo) Michael još uvijek radi kao glumac. Iako dobiva neki dio prihoda od nove epizode “Prijatelja”, nastavlja i sa svojim privatnim glumačkim angažmanima jer, kako kaže, možda bi želio da je mogao završiti seriju, kupiti otok i umiroviti se, ali to nije baš toliko jednostavno i moguće.

Nakon završetka snimanja popularne serije radio je u manjim projektima, ali su serije ostale njegovo polje djelovanja. Dok je najviše igrao u australskim i novozelandskim serijama, pojavljivao i u nekim poznatijim naslovima kao što su “Stažisti”, “Sabrina, mala vještica” ili “Just Shoot Me”. Pojavio se 2009. na otvaranju Central Perk pop-up u Londonu, a i na drugom pop-up događaju u New Yorku. Također je pozajmljivao i glas za video igricu inspiriranu serijom “Prijatelji”. Jednom riječju, ova serija je obilježila njegov život, i kako stvari stoje nastavila to činiti i u narednim godinama. A to možda i nije toliko iznenađujuće budući da mu je uloga zapala totalno slučajno i sudbinski, i kako je rekao u nedavnom intervjuu za magazin E: ”Gunther uopće nije bio u planu. Sjećam se da sam ušetao na set kao statist. Bio sam samo običan coffee guy, i jednom sam došao s izblajhanom kosom - koja je nastala večer prije jer je moja prijateljica vježbala da bude stilistica, tako da se dogodilo potpuno slučajno. To je bila najbolja slučajnost koja mi se ikada dogodila.”

Iskreno, slažemo se da je, jer smo malo sporednih likova toliko voljeli kao njega, i ako bude još nastavaka nastavka, apeliramo da u narednima bude više prisutan. Zahvalni unaprijed.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više