Search

\"San Ivanjske noći\" na 5. Midsummer Scene Festivalu

"San Ivanjske noći" na 5. Midsummer Scene Festivalu

Shakespearovo remek djelo


Image: PR

Naljepša ambijentalna pozornica, dubrovački Lovrjenac, domaćin je jubilarnom Midsummer Scene Festivalu koji se održava od 20. lipnja do 5. srpnja u Dubrovniku. "San Ivanjske noći", jedno od najizvođenijih i najpopularnijih Shakespearovih djela, izvest će međunarodna glumačka postava koja posljednjih mjesec dana odrađuje probe u Londonu. 

"San Ivanjske noći" na 5. Midsummer Scene Festivalu (фото 1)

Hrvatski glumac Filip Krenus predvodi ansambl koji će i ove godine iznova oduševiti tisuće posjetitelja petog izdanja jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku. Redateljica Helen Tennison postavila je zanimljiv koncept ove predstave, a uz Filipa na Lovrjencu će zaigrati Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Kudzanayi Chiwawi, Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Ben Cutler, Lainey Shawu i Paul Sockett. Mnogi od ovih glumaca već su igrali u Dubrovniku i vesele se novom izdanju festivala. 

Ovog ljeta Midsummer Scene otvara vrata vanjskim produkcijama i počinje suradnju s Mrežom šekspirijanskih europskih festivala kroz monodramu "Henry V" (Man and Monarch) koja će se odigrati u Sponzi, u režiji Philip Parra te glavnoj ulozi australskog glumca Brett Browna poznatoj po ulozi u svjetskom filmskom hitu "The Theory of Everything". Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London te je festival koji ljubitelji kazališta ne bi smjeli propustiti!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više