Search

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno

Tekst: BURO.


Putovanja su ono što mnogima nedostaje i ovih dana ispunjavamo planere idejama za proljetne odmore i ljetovanja. Hoće li se to sve dogoditi, nemamo pojma, ali ako nas je išta naučila New Normal situacija onda je to da budemo spremni na sve. Pa u to ime streamamo emisije o kuhanju i putovanjima. Jer je malo toga bolje od otkrivanja novih okusa na udaljenim meridijanima. Ako ne možemo osobno, nije loše ni da se preko ekrana pripremimo i iskristaliziramo neke nove destinacije na koje bi vrijedilo otići. Tko zna, možda je neka od tih udaljenih lokacija na spisku država u koje trenutno možemo putovati? Optimizam nas ne napušta, a u najgorem slučaju možemo sami probati rekreirati sve te čarobne okuse i na trenutak otputovati daleko iskušavajući nepca. Ukrcajte se i vi na taj vlak, karta je besplatna.

SOMEBODY FEED PHIL

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno (фото 1)

 

Phil Rosenthal je autor poznate serije “Everybody Loves Raymond”, ali i prezenter serijala o putovanju i hrani “Somebody Feed Phil”. Iako dokumentarni serijal prati Phila kroz gradove kao što su Bangkok, Tel Aviv, Buenos Aires, Dublin, Mexico City, on ne može izgledati manje kao avanturist. A baš zato nam se i sviđa, Phil šeta uokolo, isprobava lokalne specijalitete, uzbuđuje se oko dobrih okusa. Znate već, sve što bismo i mi radili da možemo.

 

JACK WHITEHALL: TRAVELS WITH MY FATHER

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno (фото 2)

 

Komičar Jack Whitehall je kao partnera za obilazak svijeta odabrao svog odmjerenog oca Michaela. U prvoj sezoni obišli su dio Azije: od Tajlanda, preko Vijetnama do Kambodže. Dok su u drugom dijelu istraživali istočni dio Europe. Njihovi dijalozi znaju biti urnebesni, a tu je i konstantno provlačenje lokalnih običaja i tradicija. Iako je Michael zamislio da njihova neobična avantura ima edukativnu notu, usput će se pokazati kako je to skoro nemoguća misija. Ono što je moguće? Da ćete umirati od smijeha.

 

DARK TOURIST

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno (фото 3)

 

Novinar s Novog Zelanda David Farrier izgleda kao profesor geografije i djeluje mnogo uplašenije nego što biste to očekivali od nekoga tko svojevoljno istražuje udaljene lokacije i čudne običaje. Ipak, to ga ne sprečava da krene na čudne, nesigurne i neistražene destinacije. U prepoznatljivom stylingu s pink šorcem on ide u zone koje su pogođene nuklearnim katastrofama, na mjesta koja su poznata po serijskim ubojicama, tamo gdje se izvode voodoo rituali…

 

BREAKFAST, LUNCH & DINNER

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno (фото 4)

 

David Chang je autor ovog serijala, a poznatiji je po drugoj emisiji “Ugly Delicious”, koju ako još niste odgledali obavezno je stavite na listu za vikend. David je snimio četiri epizode od po sat vremena, a u svakoj od njih obilazi neku destinaciju s jednim gostom. Kroz Vancouver sproveo ga je lokalac Seth Rogen koji ga je vodio u ribolov, kroz labirint i kineski kvart. Los Angeles mu je iz svog ugla pokazala Lena Waithe, Kate McKinnon otkrila je Pnom Pen, a Chrissy Teigen je bila domaćica epizode u Marakešu. Kad kliknete na gumb play, zaboravit ćete što je to dosada.

 

CONAN WITHOUT BORDERS

Serije o hrani i putovanjima su sve što nam je sada potrebno (фото 5)

 

Svima nama koji ne živimo u Americi lik voditelja Conana O’Briena nije toliko poznat, ali vrijeme je da otkrijete njegov rad. On vodi večernji TV show, a u fokusu su destinacije koje su zanimljive putnicima iz Amerike kao što su: Kuba, Koreja, Meksiko, Izrael, Haiti i Italija. Radi se o emisiji duhovitog karaktera, a avanture s putovanja su jedan od segmenata emisije.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više