Search

Spike Lee snimio dokumentarac o Michaelu Jacksonu

"Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall"


Image: buro247.hr arhiva

Redatelj Spike Lee vodi nas na putovanje u prošlost, iza kulisa snimanja petog studijskog albuma kralja popa, "Off the Wall". Pogledajte trailer

Dokumentarni film "Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall" Spikea Leeja priča priču o odlasku iz benda Jackson 5 i počecima solo karijere jedne od najvećih zvijezda 20. stoljeća, Michaela Jacksona. U njemu ćemo dobiti priliku vidjeti arhivske snimke s koncerata koje je Jackson održao između 1979. i 1981. godine, ali i intervjue s Pharrellom Williamsom, Markom Ronsonom, Johnom Legendom, L.A. Reidom, Kobejem Bryantom, Misty Copeland te Michaelovim roditeljima Katherine i Joeom Jacksonom te braćom Jackiejem i Marlonom Jacksonom. "Michael mi je oduvijek bio prva i jedina vokalna inspiracija, a "Off the Wall" je definitivno bio album koji mi je ukazao da znam pjevati", izjavio je the Weeknd. "Pronašao sam svoj falsetto zahvaljujući albumu 'Off the Wall'". 

"Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall" je Leejev drugi dokumentarac koji tematizira život Michaela Jacksona, prvi je bio "Bad 25", snimljen 2012. godine. Kombinacija intervjua s nekim od najvećih glazbenika današnjice, stručno redateljsko oko i arhivske snimke koncerata zvuče obećavajuće, a 24. siječnja niste u državi Utah na Sundance Film Festivalu, gdje će se održati premijera dokumentarca, trebat ćete pričekati do 5. veljače kad izlazi na kanalu Showtime.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više