Search

Stiže nastavak dugometražnog Downton Abbeya, producent već okuplja staru ekipu!

Stiže nastavak dugometražnog Downton Abbeya, producent već okuplja staru ekipu!

Hoće li uspjeti okupiti cijeli ansambl?

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Kada je serijal Downton Abbey 2016. prekinuo dominirati eterom, obožavatelji povijesne drame su se ipak nadali da to nije bila posljednja prilika da vide svoju omiljenu obitelj i sve domare, spremačice i kuhare koji ih okružuju.

Prošle im je godine ta molitva uslišena i snimljen je dugometražni Downton Abbey film. Radnja se vrti oko kraljevskog posjeta njihovom imanju i svih priprema koje mu prethode, no priča još nije gotova. Šuška se da franšiza sprema još jedan film.

Stiže nastavak dugometražnog Downton Abbeya, producent već okuplja staru ekipu! (фото 1)

"Radimo na priči i krenuli smo planirati produkcijske tehnikalije. Najteži je dio okupiti cijeli ansambl, to smo naučili već na prvom filmu", otkriva producent Graham Neame za portal Deadline.

O drugom se filmu počelo pričati gotovo odmah nakon premijere prvog, no pisac i  redatelj Julian Fellowes već je radio na novom HBO-vom serijalu "The Gilded Age" no, njegov je periferni fokus ostao na nastavku Downton Abbeya. Na drugom će filmu navodno početi raditi krajem ove godine, kada završi svoj trenutni projekt.

Stiže nastavak dugometražnog Downton Abbeya, producent već okuplja staru ekipu! (фото 2)

Završetak prvog filma sugerirao je da je priča grofice Dowager, uloge koju tumači Maggie Smith, završila, no Neame daje natruhe njezinog povratka. Prisjetimo se, scena u kojoj Dowager umire ne postoji, no kraj filma sugerira da joj se bliži kraj - ruku na srce, kroz serijal smo navikli na krive dijagnoze.

Smith nije potvrdila svoj povratak, no Hugh Bonneville koji igra lorda Granthama jest. U istom se intervjuu našalio kako "bi se ova priča mogla nastaviti u nedogled", što je potajno upravo ono što želimo.

Leave a comment

više