Search

Što biste saznali da odlučite posjetiti svoje bivše ljubavi?

Što biste saznali da odlučite posjetiti svoje bivše ljubavi?

Nagrađivana "Ljubavna odiseja" stiže u hrvatska kina

BURO.

Image: PR

"Ljubavna odiseja", gorko-slatka dokumentarna komedija o 20 godina ljubavnih (ne)uspjeha redateljice Tatjane Božić početkom prosinca stiže u nezavisna kina u distribuciji Restart Labela

Poput lika Billa Murraya u filmu "Slomljeno cvijeće" Jima Jarmuscha, redateljica Tatjana Božić odlučila je posjetiti svoje bivše ljubavi. Naoružana kamerom i gomilom hrabrosti, Tatjana započinje svoju ljubavnu odiseju diljem Europe, od Moskve, Londona i Hamburga do Zagreba, u želji da otkrije zbog čega je svaka njezina dosadašnja veza propala. No, hoće li joj to pomoći da spasi vezu s najnovijim u nizu muškaraca svog života, Nizozemcem Rogierom?

Što biste saznali da odlučite posjetiti svoje bivše ljubavi? (фото 1)
Pavel je bio njezina prva ozbiljna ljubav. Ostavio ju je radi žene koja se također zove Tatjana. Tri tjedna kasnije upoznala je tajnovitog i produhovljenog glumca Alekseja. Ta je veza završila udarcem. Šarmantni Nijemac Frank uzeo je ecstasy, nakon čega mu se otvorio um pa za nju u njegovom svijetu više nije bilo mjesta, a engleski činovnik Jacob, koji se niti ne sjeća da ju je zaprosio, ostavio ju je jer se nije svidjela njegovoj majci. Zbog Zagrepčanina Vjerana zapostavila je uspješnu karijeru, a ta se veza počela gasiti onoga trenutka kad u njoj više nije bilo problema...

Film "Ljubavna odiseja" imao je svjetsku premijeru na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu. Prikazan je i na ZagrebDoxu, na Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio posebno priznanje, na Liburnia Film Festivalu u Ičićima, gdje je nagrađen za režiju i montažu te na festivalu LET'S CEE u Beču gdje je također osvojio posebno priznanje. 

Film kreće u kinodistribuciju 4. prosinca u Zagrebu (Cineplexx i Dokukino KIC), Velikoj Gorici (POU Velika Gorica), Puli (Kino Valli), Rijeci (Art-kino Croatia), Splitu (Cineplexx) i Osijeku (Kino Urania), a nakon toga i u nezavisnim kinima u ostalim hrvatskim gradovima - Čakovcu, Dubrovniku, Kutini, Pazinu, Sinju, Varaždinu, Vinkovcima, Vodicama i Zaboku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više