Search

Što biste sve učinili za osobu koju volite?

Što biste sve učinili za osobu koju volite?

"Zbog tebe" - hrvatski film o kojem se puno govori u posljednje vrijeme


Image: PR

Film "Zbog tebe" okuplja brojna poznata imena hrvatske scene kao što su Leona Paraminski, Nataša Janjić, Iva Visković, Iva Mihalić, Csilla Barath Bastaić, Jelena Perčin, Doris Pinčić Rogoznica, a u manjim ulogama pojavljuju se i glazbenik Damir Urban te komičar Ivan Šarić

Film "Zbog tebe" debitantski je naslov scenarista i redatelja Anđela Jurkasa nastao kao adaptacija motiva istoimene, još neobjavljene knjige koja će do kraja tekuće godine biti otisnuta i objavljena na domaćem tržištu u jednom jedinom primjerku. Nacionalna kino premijera te distribucija po zemlji i regiji očekuje se u prvom kvartalu 2016. godine. 

Riječ je o atipičnoj ljubavnoj priči s ispreplitanjem mnoštva dramskih i komičnih elemenata. Osim toga film obiluje odličnom i pametno korištenom glazbom (Hladno Pivo, Urban, Pavel, Kawasaki 3P...) te originalnim filmskim scoreom Dalibora Grubačevića i na momente prljavom, živom, nestereotipnom kamerom - istaknuli su, nakon pretpremijerne zatvorene projekcije, kritičari.

Film Zbog tebe u potpunosti je snimljenom autorskim kapitalom, a specifičan je i po tome što će jesenas prije kino premijere biti objavljena istoimena knjiga po čijim je motivima nastao film, a ona će postojati samo u jednom jedinom primjerku. Redatelj je povodom završetka snimanja izjavio: Zbog tebe je film koji odgovara na pitanje "Što biste sve učinili za osobu koju volite". Film o ljudima, ljubavi, pop kulturi, zvijezdama, pištoljima, izborima, vjeri, gluposti i svakom danu na Balkanu.

Prvi službeni najavni trailer objavljen je početkom srpnja, a nedavno je stigao i drugi trailer u kojem se priča koncentrira na niveliranje između nježnosti glavnih ženskih rola (Leona Paraminski, Nataša Janjić, Iva Visković, Jelena Perčin, Csilla Baratah Bastić, Doris Pinčić Rogoznica, Senka Bulić, Hrvojka Begović, Ana Vučak, Iskra Jirsak, Iva Mihalić, Jasna Bilušić) i blesavog poimanja ljubavnih odnosa u koje upadaju muški likovi (Mario Kovač, Stojan Matavulj, Marko Cindrić, Damir Urban, Ivan Šarić, Ante Krstulović, Nikša Marinović, Zoran Pribičević...). Zbog sjajne glumačke ekipe i vječno inspirativne teme ljubavi i međuljudskih odnosa s nestrpljenjem iščekujemo kino distribuciju.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više