Search

Što sve znamo o novom Almodóvarovom filmu “Parallel Mothers” koji će imati premijeru u Veneciji

Što sve znamo o novom Almodóvarovom filmu “Parallel Mothers” koji će imati premijeru u Veneciji

Tekst: BURO.


U okviru svih zvijezda i filmova koji nas očekuju na 78. Filmskom festivalu u Veneciji, očekuje nas i “Parallel Mothers” s Penélope Cruz u glavnoj ulozi, a koji potpisuje Pedro Almodóvar i potpuno je jasno da ovo nije samo još jedan u nizu "nekih tamo" novih filmova, mlakih narativa i očekivanih raspleta, koji u mnogo čemu nalikuju jedni drugima. 

Suradnja između Penélope i Pedra počela je još 1997. godine filmom “Živo meso”, a obuhvaća do danas još osam filmova, među kojima se nalazi upravo i ovaj najnoviji. Možda baš zato što nije pod holivudskim reflektorima, kada do nas stigne vijest da Penélope radi na novim projektima i filmovima, nekako uvijek očekujemo da je podrobno razmislila i pametno izabrala i do sada se nijednom nismo razočarali. Nesumnjivo je riječ o genijalnoj glumici.

Priča iza “Parallel Mothers”

“Parallel Mothers” je snažna priča o majčinstvu i prijateljstvu. Naime, film u fokus stavlja dvije samohrane majke u različitim životnim fazama. Ono što začinje kao slučajnost, izrasta u isprepletani odnos tajni i istina. Penélope se nalazi u ulozi Janis, a glumica Milena Smit glumi Anu. Iako se one nalaze u sličnim situacijama, u poodmakloj trudnoći koja se u oba slučaja dogodila slučajno, obje su same, ali iščekuju potpune suprotne životne ishode. Ana je adolescentica koja je, potpuno razumljivo, na smrt preplašena, dok je Janis za generaciju starija, uzbuđena i s nestrpljenjem iščekuje novorođenče. Ana naposljetku završava kao kućna pomoćnica i dadilja koja pomaže Janis. Jedna drugu drže za ruku dok tumaraju hladnim bolničkim hodnicima i isprepliću živote u nenadanim pravcima.

tKo su glumci?

Pored Penélope i Milene, tu je i Rossy de Palma, još jedna Almodóvarova muza, kao i Israel Elejalde kao Arturo, odnosno otac Janisinog djeteta (iako, prvotno, u to nije vjerovao).

Kada je premijera?

“Parallel Mothers” će otvoriti Venecijanski festival u rujnu, a zatvoriti Filmski festival u New Yorku u prosincu. U kinima ga možemo očekivati upravo od prosinca. Mi jedva čekamo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više