Search

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo

Tekst: BURO.


Novi mjesec, a još pritom proljetni znači nekoliko stvari. Ljepše vrijeme nas mami da izađemo, terase kafića su otvorene, a tu su i šetnje i duži dani. Međutim, svi pravi filmofili i zaljubljenici u serije znaju da okretanje novog mjeseca na kalendaru znači i još nešto - da je vrijeme za neke nove naslove koje smo dugo čekali, ili pak one koji će nas tek oduševiti i postati novi omiljeni. Izdvajamo nekoliko filmskih i serijskih naslova zbog kojih će travanj april biti još bolji i zanimljiviji.

SLUŠKINJINA PRIČA” ( IV sezona)

Platforma: HBO GO

Premijera 29. travanj

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 1)

Sada već kultna serija čiju novu sezonu gotovo religiozno iščekujemo. Svi se sjećamo gdje smo ostavili June u prethodnoj sezoni, a kraj travnja donosi nova događanja i klupko koje se odmotava. U novoj sezoni, June uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose i visoke i neočekivane posljedice i opasne nove izazove. U vrtlogu pobunjeništva, njena potraga za pravdom i osvetom prijeti da je potpuno obuzme i uništi njene najdragocjenije odnose.

THIS IS A ROBBERY”

Platforma: Netflix

Premijera: 7. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 2)

Priče koje prate krađe umjetničkih djela su gotovo po defaultu nešto što svima privlači pažnju i što odmah ide na check listu. Nije ni čudo zašto je Noah Charney , povjesničar umjetnosti i specijalist za umjetničke krađe rekao da je izuzetno teško odabrati omiljeni film na ovu temu, iz jednostavnog razloga - ima ih prilično mnogo. Novi Netflixov dokumentarac prati priču o jednoj od najpoznatijih krađa u povijesti. Prije 30 godina, dva muškarca, prerušena u policajce ušli su u Bostonski muzej i iz njega iznijeli pravo bogatstvo, milijarde u umjetninima. Kako im je to pošlo za rukom,  jesu li uhapšeni, šta se dogodilo poslije i sva ostala pitanja koja svi imamo ćemo otkriti već 7. travnja kada je i premijera.

“STOWEAWAY”

Platforma: Netflix

Premijera: 22. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 3)

Opće je poznato da se glumci za A-liste skoro pa utrkuju tko će u kojem space filmu glumiti. Gotovo je nemoguće sjetiti se nekog stvarno poznatog imena koje nije našlo svoje mjesto u nekom fiktivnom svemirskom brodu. Ovog puta su to Anna Kendrick i Toni Collette. Novi sci-fi drama donosi priču o tročlanoj svemirskoj posadi koja odlazi u misiju na Mars. Ali, na tom putu im se sasvim iznenadno pridružuje i neplanirani putnik, i potencijalno ugrožava cijelu misiju. Napeto, uzbudljivo i dinamično. A poslije ovoliko nedavnih priča o Marsu, naravno da jedva čekamo.

KNUTBI: SLIJEPO VJEROVANJE”

Platforma: HBO GO

Premijera: 4. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 4)

Dokumentarna mini-serija, mračna i jezovita koliko su skandinavska ostvarenja gotovo uvijek. Znači, prilično. Jedne hladne noći u siječnju 2004. godine, čuli su se pucnji u malom i prilično uspavanom švedskom selu Knutbi. Ubijena je mlada žena, a njen prijatelj je zadobio višestruke prostrjelne rane. Pažnju svijeta privukla je usko povezana pentekostalna zajednica, a sudski slučaj koji je uslijedio, postao je svjetska senzacija. U seriji „Knutbi: Slijepo vjerovanje“, poznati novinari, Martin Johnson i Anton Berg, zajedno s redateljem Henrikom Georgssonom (poznatom po sjajnoj seriji "Most"), pokušavaju otkriti što se zaista dogodilo u selu Knutbi, samo što ovaj put isplivava mnogo nepoznatog sadržaja, i dobivaju priliku za ekskluzivne intervjue s ljudima koji su progovorili nakon mnogo godina šutnje.

MARE OF EASTTOWN”

Platforma: HBO GO

Premijera: 19. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 5)

Naslov koji obećava. Mogao bi postati jedan od sezonskih favorita jer kada imate HBO, formu mini-serije, i glumačkog titana kao što je Kate Winslet, prilično je izvjesno da je u pitanju jednadžba koja donosi uspjeh. Ah da, i kada je žanr triler. Do sada se to uvijek pokazalo kao dobitna kombinacija (da, mislim na "Pravi detektiv", "Oštri predmeti" i druge serije), a u ovoj limitiranoj seriji Kate Winslet tumači ulogu Mare, detektivke iz malog grada u Pensilvaniji koja istražuje lokalno ubojstvo, dok se njen privatni život raspada. „Mare of Easttown“ govori o mračnoj strani blisko povezane zajednice i istražuje kako obiteljske tragedije iz prošlosti definiraju sadašnjost. Jackpot!

“LIFE IN COLOR WITH DAVID ATTENBOROUGH”

Platforma: Netflix

Premijera: 22. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 6)

Vjerojatno ne postoji prikladniji način da se dočeka Dan planeta Zemlje od filma koji potpisuje čovjek koji je sve njene ljepote desetljećima bilježio. Uz nevjerojatne mogućnosti nove tehnologije, koristeći sve inovativne mogućnosti koje nudi, "Life in Color" bijleži nikada viđeni divlji svijet i životinje koje koriste jarke boje kao oruđe da prežive u prirodi. David nas svojim glasom i dikcijom vraća pomalo u djetinjstvo, a pomalo samo u zonu komfora gdje se možemo podsjetiti koliko je genijalno biti član ove zemaljske ekipe.

“NIGHT IN PARADISE”

Platforma: Netflix

Premijera: 9. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 7)

Korejska triler drama koja je svoju premijeru imala na Venecijanskom festivalu i opravdano privukla podosta pažnje. Nakon što njegova sestra i rođak bivaju ubijeni zato što je pokušao napustiti bandu, Tae-goo bježi na otok Jeju. Tu živi u bijegu jer ga mnogi s različitih strana prate i traže, ali i upoznaje ženu koja boluje od teške bolesti. To poznanstvo u potpunosti će promijeniti njegov život, kao i on njen.

PRAVO NA PRIGOVOR”

Platforma: HBO GO

Premijera: 24. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 8)

Snažna, inspirativna i istinita priča, “Pravo na prigovor”, prati mladog odvjetnika, Bryana Stevensona i njegovu povijesnu borbu za pravdu. Nakon diplomiranja na Harvardu, Bryan je imao mogućnost da manje više odabere bilo koji posao koji se odlično plaća i da se nada partnerstvima u velikim firmama. Ipak, on odlučuje otići u Alabamu i braniti nepravedno osuđene, uz pomoć lokalne odvjetnice, Eva Ansley (Brie Larson). Jedan od njegovih prvih slučajeva je onaj u kojem zastupa Waltera McMilliana (Jamey Fox) koji je 1987. osuđen na smrt zbog ozloglašenog ubojstva 18-godišnje djevojke, usprkos brojnim dokazima da je nevin i činjenici da je jedino svjedočenje protiv njega iznio kriminalac koji ima motiv da laže.

“searching for sheela”

Platforma: Netflix

Premijera: 22. travnja

Streaming platforme u travnju: naslovi kojima se veselimo (фото 9)

Kada se pojavio "Wild, wild country" svi smo ostali potpuno začuđeni i zaluđeni pričom o indijskom guruu, utopijskoj zajednici, i novo-izgrađenom gradu u pustinji u Oregonu, pošto je sve ruku na srce više zvučalo kao scenarij za film nego realna događanja. Ipak, da se desilo desilo se, a pored gurua Bhagwan Shree Rajneesha, Ma Anand Sheela je bila izuzetno značajno ime ovog spiritualnog pokreta. Novi dokumentarac je upravo o njoj. Novinari i fanovi su čekali Sheelu, nekadašnju PR-ovku Rajneesh zajednice da se vrati u Indiju nakon desetljeća provedenih u inozemstvu, za veliki intervju u kojem će se još mnogo toga otkriti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više